Bakan Akar'dan ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'a tepki

Bakan Akar'dan ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'a tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamasında, ABD'nin YPG/PKK'lıları eğitmesine ilişkin "Teröristlerin eğitilip donatılması kabul edilemez" dedi.

2018.12.12 20:53 - Son Güncellenme: 2018.12.12 21:56 - Siyaset
A
Bakan Akar'dan ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'a tepki

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç'in ev sahipliğinde  Ankara'da bir otelde düzenlenen Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonuna  Milli Savunma BakanıAkar, başkentteki misyon şefleri, askeri erkan, iş  insanları, akademisyenler, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Akar, burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Günü'nü  tebrik ederek, Bosnalıların Türkiye için her zaman önemli ve anlamlı olduğunu  söyledi.

Tarihi bağlar ve ortak değerler çerçevesinde Türkiye ve Bosna Hersek  ilişkilerinin her geçen gün gelişmesinden duyulan memnuniyeti dile getiren Akar,  "Türk Silahlı Kuvvetleri ile Bosna Hersek ilişkilerinin gelişmesine paralel,  bütün alanlarda ilişkilerimizin her geçen gün geliştiğini görmek gerçekten  hepimizi memnun etmektedir." diye konuştu.

Bosna Hersek'in sahip olduğu üstün nitelikli personelle birlikte  NATO'ya üye olmak için her türlü hazırlığı büyük bir süratle tamamladığına  dikkati çeken Akar, "Türkiye Cumhuriyeti olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak  elimizden gelen her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Ayrıca, Bosna  Hersek'te bulunan Barış Gücü'ne Türkiye olarak Avusturya ile birlikte en üst  düzeyde desteği bugüne kadar olduğu gibi vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Bosna Hersek halkının geçmişte çok ciddi sıkıntılar yaşadığını  vurgulayan Akar, "Boşnak kardeşlerimizin rahat ve huzur içinde yaşaması için ne  lazımsa, alınması gereken tedbirlerin alınması için her türlü destekte  bulunacağız." ifadesini kullandı.

İki ülkenin silahlı kuvvetleri arasında çok samimi ve yapıcı bir  ilişki olduğunu söyleyen Akar, bu ilişkinin çok farklı alanlarda sürdüğünü  vurguladı.

"TERÖRİSTLERİN EĞİTİLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye'nin etrafında bazı sıkıntılı durumlar olduğunu söyleyen Akar,  şöyle devam etti:

"Özellikle Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyindeki bazı gelişmeler çok  trajik olaylara neden olmakta. Bu hususlar, AB ortak değerlerine aykırı olmakla  beraber, maalesef Avrupalı dostlarımızdan gerekli katkı ve desteği görememenin  sıkıntısını yaşıyoruz. Srebrenitsa'daki trajediye duyarsız kalan dünya kamuoyunun  benzer şekilde Suriye'de şu anda yaşanmakta olan birçok trajik konuya duyarsız  olduğunu acı bir şekilde görmekteyiz. Biz, Suriye ve Irak konusunda her zaman  söylediğimiz gibi başta Suriye ve Irak olmak üzere tüm komşularımızın toprak ve  siyasi bütünlüğüne son derece hassas, son derece saygılıyız."

Akar, mülteci sorunu başta olmak üzere Suriye ve civarında yaşanan  trajik olaylarda Bosna Herseklilerin gösterdiği duyarlılığı diğer ülkelerden de  beklendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ancak yapılan son açıklamalar gerçekten bölgedeki istikrarın daha da  istikrarsız hale gelmesine neden olacak. Hele hele teröristlerin eğitilmesinin ve  donatılmasının kabul edilmesinin mümkün olmadığını da her zaman olduğu gibi  burada bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum. Ülkemizin ve milletimizin  karada, denizde, havada uluslararası hukuktan doğan tüm haklarını bugüne kadar  olduğu gibi bundan sonra da aynı azimle kararlılıkta koruduk, korumaya devam  edeceğiz. Fırat'ın doğusu dahil, Türkiye'nin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde  herhangi bir şekilde bir terör koridoru olmasına izin vermemiz, göz yummamız asla  söz konusu değildir. Ülkemizin ve bölgenin huzur ve güveni için FETÖ başta olmak  üzere PKK, YPG, DEAŞ tüm terör örgütlerine karşı bugüne kadar büyük bir mücadele  verdik en son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azimle,  kararlılıkla mücadelemizi, operasyonlarımızı sürdüreceğiz."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.12.12 20:53 - Son Güncellenme: 2018.12.12 21:56 - Büşra Dikilitaş
A