''Bursalılar altından korkmasın'' (ÖZEL HABER)

''Bursalılar altından korkmasın'' (ÖZEL HABER)

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, "Altın, dünyadaki değerini bulduğu zaman herkesin yatırım aracı oluyor. Altın hep güvenilir bir limandır. Türkiye'deki altın fiyatlarının düğünlere göre endeksli olmadığını ifade etmek istiyorum. Eğer altın 1840 bandını kırarsa, bunun için farklı konuşmalar yapabiliriz. Altın direnmeye devam ediyor" dedi.

2021.06.16 09:20 - Son Güncellenme: 2021.06.16 09:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
''Bursalılar altından korkmasın'' (ÖZEL HABER)
06:03 ''Bursalılar altından korkmasın'' (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

''Bursalılar altından korkmasın'' (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor.

Normalleşmeyle birlikte düğün yapmak isteyen vatandaşların ise gözü kulağı altın fiyatlarında.

"ALTIN DİRENMEYE DEVAM EDİYOR" 

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, "Kripto paralar, altına karşı güven ve güvensizlik oluşturmaya başladı. Altının yükselişiyle ilgili insanların farklı bir bakış açışı var. Bunun da çok doğru olmadığını hep söylüyorum. Altın dünyadaki değerini bulduğu zaman herkesin yatırım aracı oluyor. Altın hep güvenilir bir limandır. Bunu böyle bilmemiz lazım. Türkiye'deki altın fiyatlarının düğünlere göre endeksli olmadığını ifade etmek istiyorum. Eğer altın 1840 bandını kırarsa, bunun için farklı konuşmalar yapabiliriz. Altın direnmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Joe Biden ile görüşmesi oldu. Altın gördüğü günü her daim geçer. Aşağı gerilediği zaman korkmayın, o size alım fırsatı verir. Alım fırsatı verdiği zaman bunu çok iyi değerlendirin. Altın size bir satış fırsatı veriyor, yani yatırımcılar için bir kar veriyor. Düğün alışverişi yapan veya borcu olan insanların her zaman menfaatlerinin ve bireysel düşüncelerinin dışında hareket edin" şeklinde konuştu.

"BURSALILAR ALTINDAN KORKMASIN"

Altıkardeş, "Dünyanın en değerli madeninin, dünyanın en değerli kadınlarına veriliyor olması ayrı bir zevktir, ama bunu finansal anlamda yatırıma çevirmek akıl ve proje işidir. Bursalılar altından korkmasın. Ben 8 yıldır yorum yapıyorum, ama kaybedeni hiç görmedim. Aksine kazanan daha çok oldu. Biz öncelikle pandeminin ne olduğunu, dünya ekonomisiyle bağlantılı ticaretlerin dönmediğini, ekonominin sıkıntılı olduğunu ve güvenli limanın altın olduğunu bilmeliyiz. Al-sat yaparak bunu kara dönüştürmek bireysel bir yetenektir. Ben burada 1.200 tane kuyumcunun daha iyi kazanç elde edebilmesi için konuşma yapmıyorum. Bursa'nın yatırım yapacak olan insanları benim 1.200 kuyumcumdan daha değerli" dedi.

"Altın fiyatları bir düşer, 3 çıkar" diyen Altıkardeş, "Bundan 5 yıl önce kripto parayı biliyor muydunuz? Bunların karşılığının ne olduğuna bakmak lazım. Örneğin; toprağa bir altın koysanız, bundan 100 yıl sonra torunlarınız onu çıkarsa, o altın yine altındır. Altın değerini kaybetmeyen tek madendir. Amerika, ya da Hindistan'a da gitsen altın yine altındır. Bu bir güvenli liman demektir. Kripto para sanal ortamda yapılırken, dolar ve euro ülkeler arası yapılan bir sistemdir. Bu yüzden altınla ilgili endişe içinde olmasınlar. Biz bu işi yapıyoruz diye bunları söylemiyorum. Biraz daha ufuk açmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.16 09:20 - Son Güncellenme: 2021.06.16 09:46 - HABER MERKEZİ
A