Araba çalmaya uçakla gelen ihtiyarlar çetesi yakalandı

Araba çalmaya uçakla gelen ihtiyarlar çetesi yakalandı

Adana'dan uçakla araba çalmak için İstanbul'a gelen ve yaşları 55 ile 60 arasında olan 3 kişilik hırsızlık çetesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teknik takibi ve uzun çalışmaları sonucu çaldıkları otomobiller ile birlikte yakalandı. Arabalarına kavuşan yaşlı çift ise gözyaşlarını tutamadı.

2021.10.21 13:34 - Son Güncellenme: 2021.10.21 13:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Araba çalmaya uçakla gelen ihtiyarlar çetesi yakalandı

Adana'da yaşayan ve ihtiyarlar çetesi olarak adlandırılan üç kişilik oto hırsızlık çetesi M.A.İ (45), M.C.A (63) ve N.A (55) ellerinde bulunan hasarlı arabaların marka ve modellerini önce İstanbul'da bulunan suç ortaklarına haber vererek onların araçları çalmaları için hazırlık yapmalarını sağladı.

Şifreli konuşmalar ve parolalar ile hazırlıklarını tamamlayan hırsızlar ardından İstanbul'da çalınmak üzere hazırlanan arabaları almak için Adana'dan uçağa bindiler ve yanlarında getirdikleri aynı marka ve model olan araca ait plakaları çalıntı araçlara takarak Adana'ya kara yolu ile geri döndüler.

İstanbul'dan sürekli olarak aynı marka ve model araçların çalındığını fark eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri ise hemen harekete geçti. Detaylı bir çalışma ve teknik takip sonucunda yakalanan ihtiyarlar çetesini ve çaldıkları otomobiller ele geçirildi.

Çalınan araçlarına bir yılı aşkın süre sonra kavuşan yaşlı çift ise gözyaşlarını tutamadı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.10.21 13:34 - Son Güncellenme: 2021.10.21 13:34 - HABER MERKEZİ
A