YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü'nden Mustafa Dündar'a özel sorular

YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü'nden Mustafa Dündar'a özel sorular

YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü öğrencileri, Bursada Bugün'de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a sorular yöneltti.

2024.03.28 12:16 - Son Güncellenme: 2024.03.29 16:28 - Eğitim - MAHMUT VURAL
A
YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü'nden Mustafa Dündar'a özel sorular

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü öğrencileri, Biz Bize programının konuğu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a program sonrası sorular yöneltti.

Soruları, Kulüp öğrencilerinden Ege Yetişmişoğlu, Deniz Karaca, Arkın Yalçınkaya ve Mustafa Kaan Adalıoğlu sordu.

Kulüp öğrencilerinin Dündar'a ilk sorusu, en sevdiği kitabın hangisi olduğuydu. Dündar, roman ve hikâye tarzı kitapları sevdiğini söyledi.

"KEDİLERİ VE KÖPEKLERİ BİZ BESLEYELİM DERSEN DOĞAL DENGEYİ BOZMUŞ OLURSUNUZ"

Öğrencilerin sokak hayvanlarıyla ilgili yürütülecek çalışmaları içeren sorusuna Dündar şu şekilde cevap verdi:

"Kedi ve köpekler doğal ortamlarında yaşayan hayvanlar. Bütün sokakta yaşayan kedileri ve köpekleri biz besleyelim dersen doğal dengeyi bozmuş olursunuz. O zamanda yılan çoğalır, fare çoğalır. Aslında kendileri gezerek doğal ortamlarında kendi gezerek faresini çıyanını toplaması lazım. Başı boş hayvan insana zarar verir. Tırmalar, ısırır veya kuduz geçer"

"HEDEF ZATEN ONLARI GÖNDERMEK"

YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü öğrencilerinin değindiği bir diğer konu da sığınmacılardı. Öğrenciler, Dündar'a sığınmacıların kente getirdiği ekonomik ve sosyal baskıları hafifletmek için nasıl bir politika uygulayacağını sordu. Dündar soruya yönelik olarak, "Osmangazi merkez olduğu için şehrin diğer kesimlerindeki sığınmacılar alışverişini burada yapıyor. Gettolaşma olur, Amerika'da da var. Bizim insanımız zenginleşti, inşaatlarda brüt yapılan işlerde çalıştırmaya insan yok. Ağır işlerde onlar çalıştırılıyor. Siz onlardan rahatsız oluyorsunuz ama belli bir kesim bunlardan istifade ediyor. Hedef zaten onları göndermek, yerine gitsin. Ne kadar sürer o da belli değil" açıklamasında bulundu.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.03.28 12:16 - Son Güncellenme: 2024.03.29 16:28 - MAHMUT VURAL
A