YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü'nden Deniz Dalgıç'a özel sorular

YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü'nden Deniz Dalgıç'a özel sorular

YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü öğrencileri, Bursada Bugün'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç'a program öncesi sorular yöneltti.

2024.03.28 15:08 - Son Güncellenme: 2024.03.28 15:20 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü'nden Deniz Dalgıç'a özel sorular

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü öğrencileri, Bursada Bugün Web Tv'de yayınlanan Biz Bize programının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç'a program öncesi sorular yöneltti.

Soruları Kulüp öğrencilerinden Ege Yetişmişoğlu, Deniz Karaca, Arkın Yalçınkaya ve Mustafa Kaan Adalıoğlu sordu.

Kulüp öğrencileri ilk soru olarak Dalgıç'a, en son okuduğu ve en sevdiği kitabın hangisi olduğunu sordu. Dalgıç ise bu soruya şu an Oppenheimer okuduğunu ve genel olarak biyografi kitapları okuduğunu söyleyerek cevap verdi.

"SADECE BİR E-SPOR TESİSİ DEĞİL TEKNOLOJİK GENÇLİK MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Kulüp öğrencilerinin sorduğu gençler ve çocuklar için ilçede hangi etkinlikler ve sosyal alanlar planladıkları sorusuna ise Dalgıç, "Bizim ilçemiz maalesef gençler konusunda maalesef şanssız. Biz çok genç göçü veren ilçeyiz. İş imkanları yeterince olmadığı için çiftçilikle geçiniyorlar. Bunların haricinde gençlerimizin sosyalleşme problemi var. Kapalı spor salonları yok, gençlerin sosyalleşebilecekleri alanlar yok.  Bu da gençler için çok büyük bir tehdit oluşturuyor. Biz burada sadece bir E spor tesisi değil Teknolojik Gençlik Merkezi yapmak istiyoruz. Maksat kendi gençlerimiz yaşıtlarıyla bir arada olsun. Çünkü bu daha sağlıklı bir toplum yaratıyor" diye konuştu.

"HEM SU SPORLARINI HEM DE DİĞER SPORLARI DESTEKLEYECEĞİZ"

YEK Eğitim Kurumları Gazetecilik Kulübü öğrencileri, Dalgıç'a Mudanya'da spora yönelik neler yapacağını sordu. Dalgıç ise şu şekilde cevap verdi:

"Türkiye'nin voleybolu şu an da dünyanın bir numarası. Maalesef bizim Mudanya'mızda kadın voleybol takımız bile yok. Biz sporu çok önemsiyoruz, ben eski bir sporcuyum. Gençlerin mutlaka spor yapması gerekir. 45 kilometre sahil şeridimiz var ama su sporları adına hiçbir şeyimiz yok. Hem su sporlarını hem de diğer sporları destekleyeceğiz"

"BİRLİKTE YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAMIZ LAZIM"

Son olarak kulüp öğrencileri Mudanya'da da fazla olan sığınmacı sorunuyla alakalı sorular yöneltti. Bu soruya ise Dalgıç, "Gitmeyecekler, bu insanlar buraya geldiler. Her insan daha iyi bir yaşama öykünür ve daha iyi bir yaşam ister. Şimdi biz onları burada ötekileştiremeyiz. Onlar artık buradalar, bir yere gitmeyecekler. Biz öyle bir yaşam kurmalıyız ki onlarla ortaklaşa yaşayalım ve terse asimile olmayalım. Buradalar ve yapacak bir şey yok. Birlikte yaşamanın yollarını aramamız lazım" şeklinde cevapladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.28 15:08 - Son Güncellenme: 2024.03.28 15:20 - MAHMUT VURAL
A