Türk öğrenciler, robotlarıyla yarışacaklar

Türk öğrenciler, robotlarıyla yarışacaklar

Ergün Öner Mehmet Öner Anadolu Lisesi öğrencileri, kendi geliştirdikleri robotlarla Houstan'da düzenlenecek dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

2019.03.12 17:21 - Son Güncellenme: 2019.03.12 17:21 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Türk öğrenciler, robotlarıyla yarışacaklar

Yarışmada ikincilik ödülünün yanında en yüksek puanı da toplayarak büyük dikkat çeken robotik takım 7840 Emoner, ABD'nin Houston şehrinde yapılacak olan Championship Robot yarışmasında diğer başarılı rakipleriyle karşılaşacak.

Emoner Robotics 7840 Robotik Takımı, uluslararası turnuvada Türkiye'yi temsil etmek için sponsor arayışına başladığını da kısa zaman önce duyurdu. Öğrenciler tarafından şampiyonayla ilgili olarak change.org üzerinden 9 Mart tarihinde, daha pek fazla dikkat çekmeyi başaramamış olan "İstanbul Bosphorus Finalisti Emoner Robotics'e, Dünya Şampiyonasında Destek Olun" başlıklı bir kampanya hazırlandı.

Takımın yaptığı açıklamada, yarışma ve geliştirilen uzay madenciliği robotları ile ilgili olarak şöyle bilgiler verildi:

"Yarışmada takımlar, her yıl bir tema çerçevesinde belirli hedeflere top atma, tırmanma, tahterevallide dengede durabilme, çark takabilme gibi görevlerin üstesinden gelebilen robotlar yapmaya çalışırlar. Yarışma teması her sene FIRST Vakfı tarafından belirlenir. FIRST Vakfı, takımlara robotlarında kullanmak üzere belirli parçalar sağlar, ancak takımlar yarışma kurallarına uydukları sürece farklı parçalar üretmekte ve kullanmakta serbesttirler. Robotumuz First Robotics Competiton yarışmasının konseptine uygun olarak tasarlandı ve geliştirildi. Yarışmanın konseptine göre 'primus' gezegeninde yapılan uzay madeni sonrasında bizlerin tasarladığı robotlar ile kargoların, uzay gemilerine yüklenip dünyaya ulaşması gerekmekte. Bizim geliştirdiğimiz robot, zeminden kargo toplarını alıp kargo uçağına en kısa sürede ulaştıracak şekilde tasarlanmıştır. Bu tasarımın en verimli halde kullanılabilmesi için aynı zamanda yarışma alanında bulunan kargo kapaklarını da kargo gemisine yerleştirecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca robotumuz yarışmanın 2. seviye habitatına da çıkıp ekstra puan alabilmektedir. Bütün bu özelliklerimiz sayesinde yarışmayı finalist olarak bitirip ABD'de düzenlenen şampiyonaya katılma hakkı kazandık."

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.03.12 17:21 - Son Güncellenme: 2019.03.12 17:21 - HABER MERKEZİ
A