Türk futbolu milliyetçi olmalı

Türk futbolu milliyetçi olmalı

Bursaspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Ümit Şengül, Türk futbolunun kurtuluş reçetesini yazarken, Vakıfköy'den daha çok cevherlerin çıkacağını söyledi.

2018.11.07 10:56 - Son Güncellenme: 2018.11.07 11:19 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Türk futbolu milliyetçi olmalı

Türkiye'nin en büyük internet portalı Bursada Bugün bünyesindeki Radyo Bursada Bugün'de yayımlanan Mehmet Ali Ekmekçi ile A Gazete Spor Yazarı Fatih Akkuş'un sunduğu Spor Alemi'ne konuk olan Bursaspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Ümit Şengül, futbol konusunda milliyetçi olmamız gerektiğini söyledi.



SAMET AYBABA ÖVGÜSÜ

Bursaspor'u seven ve Bursaspor'la yaşayan bir insan olduğunu anlatan Şengül, kulübün altyapısıyla ilgili her şeyi fazlasıyla yaptıklarını açıklarken, "Bursaspor'a iyi oyuncular kazandırmak istiyoruz" dedi. Altyapıdan yetişen oyuncunun kaderinin A Takım teknik direktörünün elinde olduğunu kaydeden Ümit Şengül, "Oyuncu ne kadar yetenekli veya iyi olursa olsun, A Takım hocasının bakış açışı ya engel ya da fırsat oluyor. Şenol Güneş Beşiktaş'a gittiğinde, 'Ben hedef kovalıyorum, alt yapıyla uğraşacak vaktim' yok demişti. Samet Aybaba ise Bursasporlu oyuncular için büyük bir şans. Aybaba yalandan değil gönülden maddi ve manevi destek sağlıyor altyapımıza. Önceki dönemlerde görüntü olarak destek verdiğini söyleyip altyapıya uğramayan hocalar da çalıştı Bursaspor'da. Türk futbolu altyapı anlamında büyük bir açmazda. Futbolda milliyetçi olmak zorundayız. Bu şekilde başarının geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.



FURKAN KABUĞUNU KIRMALI

Camianın büyük beklenti içinde olduğu ancak bir türlü çıkış yakalayamayan Furkan Soyalp konusuna değinen Bursaspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Ümit Şengül, " Kadro kalıp Vakıfköy'e geldiği dönemde kendisiyle görüştüm. Önceki dönemlerinde dik oynayan, arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokan ve adam eksilten Furkan'dan eser kalmadığını düz oynayan bir futbolcuya dönüştüğünü söyledim. O da 'büyük baskı hissettiği için istediklerini yapamadığını' aktardı. Futbolcu her türlü ortamda kendini ifade etmek zorunda sahanın içinde. Yüzde 100'ünü verip taraftara kapasitesi ve yeteneklerini göstermeli. Furkan Soyalp düzgün bir çouck ancak kabuğunu mutlaka kırması gerekiyro aksi halde süreç kendisinin aleyhine işleyecek.



FUTBOLCU OLMA YAŞI 15-15

Türk futbolunun lokomotifinin Bursaspor altyapısı olduğunun altını çizen Ümit Şengül, "Vakıfköy Tesisleri özellikle Başkan Ali Ay, yönetim kurulu üyesi Görkem Akbaş ve yedek yönetim kurulu üyesi Hayrettin Gülgüler'in kişisel gayretleriyle şaha kalkmış durumda. Tesisleşme ve teknolojik atılım açısından son derece önemli adımar atıldı. 700-800 bin liralık ekipmanlar kazandırıldı. Altyapıda eğitim bireyselliğe inmelidir. 17-18 yaşına gelen futbolcu yüzde 70-80 A Takım'da oynama kapasitesine gelmelidir. Bizler 13-16 yaş grubundaki oyuncu grubuna eğitim veriyoruz,doğrusu da budur. Hedefimiz önce kaliteli birey ardından da yetenekli futbolcu yetiştirmektir. Şu anda şehir dışından gelen 35 oyuncumuz var. 2005 jenerasyonundan 6-7 oyuncumuz elit düzeyde yer alıyor. Futbolcu olma yaşı 15-16'dır. Bursaspor altyapısında ilerleyen dönemde psikolojik olarak hayata hazırlanmaları için psikodrama dersi veriliyor" dedi
.




 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.11.07 10:56 - Son Güncellenme: 2018.11.07 11:19 - HABER MERKEZİ
A