Suudi Arabistan'dan kutsal mekanları geliştirme projesi!

Suudi Arabistan'dan kutsal mekanları geliştirme projesi!

Suudi Arabistan, 2030 vizyonu çerçevesinde Mekke'yi ve kutsal mekanları (Arafat, Müzdelife, Mina) geliştirme projesinin ön çalışmalarının tamamlandığını, 2019 yılı içinde projeye başlanacağını duyurdu.

2018.08.23 21:45 - Son Güncellenme: 2018.08.23 21:59 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Suudi Arabistan'dan kutsal mekanları geliştirme projesi!

Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal bin Abdulaziz, hac mevsiminin sona  ermesi münasebetiyle Mina'daki Emirlik konutunda düzenlediği basın toplantısında,  2030 vizyonu çerçevesinde Mekke'yi ve kutsal mekanları geliştirme projesinin ön  çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Mekke ve Kutsal Mekanlar Emirlik Heyeti'ne gönderilen projenin  onaylanır onaylanmaz uygulama aşamasına geçileceğini ifade eden Prens Halid, 2019  yılı içinde projeye başlanacağını öngördüklerini söyledi.

Bu yıl hacılara hizmet veren asker ve sivil toplam görevli sayısının  250 bini geçtiğini kaydeden Prens Halid, hac mevsimi süresince 32 bin doktor ve  sağlık personelinin görev yaptığını aktardı.

Hacıların Arafat ile Mina arasındaki yolculuklarının tren ve  otobüslerle sağlandığını belirten Prens, 360 bin hacının Arafat ile Mina arasında  çalışan trenle, kalan hacıların ise 18 bin otobüsle taşındığını kaydetti. 

Hacı sayısının 5 milyona çıkarılması planlanıyor

Prens Halid ayrıca hacla ilgili tüm konularda gelişmiş tekniklerin  kullanılacağı akıllı hac projesinin başarılı olmasını temenni ettiklerini dile  getirdi.

Mekke Emiri, 2030 vizyonu çerçevesinde hacı sayısının 5 milyona  çıkarılmasının planlandığını söyledi.

Katarlı hacılar

Katarlı hacılar konusuna da değinen Mekke Emiri, ülkesinin kardeş  Katarlı hacıları memnuniyetle karşıladığını belirtti. Katar hükümetinin de hacı  adaylarının kutsal mekanlara ulaşımı konusunda kolaylık sağlamasını temenni  ettiğini kaydeden Prens Halid, kutsal mekanlara gelen Katarlılara hac ibadetini  yerine getirmeleri için her türlü kolaylığın sağlandığını aktardı.

Prens Halid son olarak bu yıl İran'dan 86 bin hacı adayının geldiğini  ve kendilerine her türlü hizmetin sunulduğunu belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.23 21:45 - Son Güncellenme: 2018.08.23 21:59 - HABER MERKEZİ
A