Suriye ordusu militanları ele geçirdi

Suriye ordusu militanları ele geçirdi

Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi, bu sabah Palmira'nın güneydoğusunda Suriye hükümet güçleriyle militanlar arasında silahlı çatışma çıktığını bildirdi.

2018.09.02 00:51 - Son Güncellenme: 2018.09.02 00:52 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Suriye ordusu militanları ele geçirdi

 

Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Bu sabah saat Palmira kentinin 36 kilometre güneydoğusunda Suriye hükümet güçleriyle El Tanf yerleşiminin olduğu bölgeden Palmira istikametine doğru ilerlemeye çalışan sabotaj grubunun militanları arasında silahlı çatışma çıktı" dendi.

İki militanın öldürüldüğü, diğer 2 kişininse yakalandığı ve sorguya çekildiği belirtilen açıklamada, tutuklanan militanların Palmira bölgesinde bir dizi terör eylemi düzenlemeyi ve 1 hafta içinde ele geçirmeyi planladıkları kente teröristlerin ana güçlerine geçiş sağlamayı amaçladıklarını aktardıkları kaydedildi.

'EĞİTİM KAMPLARIMIZ ABD'NİN ÜSSÜNÜN YAKINLARINDA'

Açıklamada ayrıca, "Militanlar, yaklaşık 500 militanın yer aldığı 'Doğu'nun Aslanları' adlı gruba üye olduklarını, eğitim kamplarının El Tanf bölgesinde Abd askeri üssünün yakınlarında bulunduğunu anlattı" ifadelerine yer verildi.

'EĞİTİMDE ABD'Lİ ASKERLER YER ALDI'

Belgede, militanlardan birinin, gruplarının eğitiminde ABD'li eğitmenlerin de yer aldığını, ayrıca silah ve mühimmatların da ABD üssünden tedarik edildiğini aktardığı bilgisine de yer verildi.

2015'te IŞİD'in ele geçirdiği Palmira antik kentinde 10 ay sonra Suriye ordusu yeniden kontrolü sağlamıştı. IŞİD 2016'nın sonlarında kenti, Mart 2017'de Suriye ordusu tarafından bir kez daha kurtarılıncaya kadar yeniden ele geçirmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.09.02 00:51 - Son Güncellenme: 2018.09.02 00:52 - HABER MERKEZİ
A