Süper Lig çok kaliteli

Süper Lig çok kaliteli

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yayınladığı TamSaha Dergisi'ne konuşan Atiker Konyaspor'un yıldız ismi Mustapha Yatabare, sorulan sorulara samimi yanıtlar verdi.

2018.09.03 13:22 - Son Güncellenme: 2018.09.03 13:24 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Süper Lig çok kaliteli

Ailesiyle ilgili konuşarak sözlerine başlayan Yatabare, "Kalabalık bir ailem var diyebilirim. Toplam 8 kardeşim var. 5 erkek, 3 kız. Babamın Fransa'ya taşınmasına gelecek olursak; tam emin değilim ancak 1960'larda Fransa'ya taşınmış. Fabrikada işçi olarak çalışmış. Bütün hayatı çalışmakla geçti diyebilirim. Futbolla tanışmam ve oynamaya başlamam ise benim dönemimdeki her çocuk gibi sokakta oldu. Mahallede arkadaşlarımla top oynuyorduk" dedi.

Zor bir çocukluk geçirdiğini söyleyen Yatabare, "Tabii ki de kolay olmadı. Zor oldu diyebilirim, fakat mutlu bir hayattı. Bunu bir problem gibi yansıtmak istemiyorum. Herkes için olduğu gibi diyelim, zor ama mutlu bir hayat. Çevremdeki insanlar da aynı durumdaydı. Fakat kimse bunu dünyanın sonuymuş gibi büyük bir dert etmedi. Zor ama mutlu hayatımızda yaşamamıza devam ettik. Hedeflerimizden, hayallerimizden vazgeçmedik. Sonunda herkes değil ama bazılarımız hedeflerimize, hayallerimize ulaşmayı başarırken, bazılarımız da daha öncede olduğu gibi zor ama mutlu hayatlarına devam etti" diye konuştu.

BREZİLYALI RONALDO

Futbola başlamasından bahseden başarılı futbolcu, "Yaşadığımız mahallede top oynamaya başladım. Arkadaşlarım ve kardeşlerimle sokakta oynamaktan çok keyif alıyordum. Daha sonra bir gün oturduğumuz semtin kulübünde birisi beni çağırıp antrenmanlara gelmemi istedi. Onun sayesinde semt kulübüne başlamış oldum. Futbol oynuyordum, çünkü futboldan çok keyif alıyordum. Evet, hedefleriniz olur, ancak başladığınız zaman 10 yıl sonra profesyonel olacağınızı ya da nerelerde olacağınızı bilemezsiniz. Futboldan keyif almaya devam ederken bir yandan da yeteneklerimi göstermeye ve bunlarla ileride neler yapabilirim diye düşünmeye başladım. Herkes benim gibi şanslı değildi. Ben Allah'ın verdiği yeteneği, çalışma hırsım ve hedeflerimle birleştirip elimden tutulmasıyla birlikte bugünlere geldim. Her dönemim için Allah'a şükrediyorum" dedi. Brezilyalı Ronaldo'yu çok beğendiğini söyleyen Yatabare, "Açıkçası idolüm yoktu, fakat Brezilyalı Ronaldo'yu beğeniyordum. Bence bu konuda bir çizgi çekilmeli. Beğenmek ayrı bir şey, onu kendinize idol olarak belirlemek farklı bir şey. İnsan başkasına benzemek yerine kendi özelliklerini ortaya çıkarıp, bunları nasıl geliştirebilirim diye çalışırsa daha başarılı olur kanısındayım" açıklamasını yaptı. 

TEKNİK AÇIDAN KALİTELİ

Süper Lig'in zor bir lig olduğunu söyleyen Yatabare, "Takımlar kaliteli oyunculardan oluşuyor. Teknik açısından yüksek kalitede, fakat taktik açısından biraz daha gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki bu benim kendi düşüncem. Burada futbol biraz daha duygularla oynanıyor. Bunu herkes kabul ediyor" dedi. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.03 13:22 - Son Güncellenme: 2018.09.03 13:24 - HABER MERKEZİ
A