Soylu: ABD'de bir malımız var FETÖ

Soylu: ABD'de bir malımız var FETÖ

ABD'nin, iki bakana yönelik yaptırım kararına devletin tepesinden tepkiler en sert şekilde sürerken, 4 parti gece yarısı ortak açıklama yaptı. Bakan Soylu da Twitter'da 'Amerika'da bir malımız var: FETÖ. Onu da orada bırakmayız' ifadelerini kullandı

2018.08.03 07:40 - Son Güncellenme: 2018.08.03 07:41 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Soylu: ABD'de bir malımız var FETÖ

ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yönelik aldığı yaptırım kararı Ankara'nın tepkisini çekti. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ABD Hazine Bakanlığı'nın iki bakana yönelik yaptırım kararının, hukuksuz ve son derece keyfi olduğunu belirtti. TBMM'deki dört siyasi parti grubu da kararı gece yarısı ortak açıklamayla protesto etti.

Açıklamada, HDP'nin imzası yer almadı. Soylu da karara yönelik Twitter'dan "Amerika'da bir malımız var; FETÖ. Onu da orada bırakmayız, alacağız" mesajını attı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da "Yaşanan son gelişmeler, büyük devlet olmanın ekonomik, askeri veya coğrafi büyüklük ile aynı olmadığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir" mesajını paylaştı.

'Yanlıştan dönülmeli'

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yaptırım kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD Hazine Bakanlığı'nın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan yaptırım kararı, hukuksuz ve son derece keyfi bir karardır. Türkiye'deki yargılama süreçlerine karşı saygısız bir tutumun göstergesi olan bu kararı şiddetle kınıyor ve bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.03 07:40 - Son Güncellenme: 2018.08.03 07:41 - HABER MERKEZİ
A