Selvi: Brunson davasındaki yeni gizli tanıkta yok yok

Selvi: Brunson davasındaki yeni gizli tanıkta yok yok

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, terör örgütleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla Türkiye'de 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ABD'li papaz Andrew Brunson davasında yeni gizli tanıkların ortaya çıktığını söyledi. Selvi, "Gizli tanıkta yok yok. Bir de İran bağlantısı var ki izlemeye değer" dedi.

2018.08.29 07:54 - Son Güncellenme: 2018.08.29 07:55 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Selvi: Brunson davasındaki yeni gizli tanıkta yok yok

Selvi, 9 Mayıs 2018 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gizli tanık olmak için başvuran şahsın, Brunson'ın İngiliz ve ABD'li arkadaşlarıyla birlikte misyonerlik faaliyeti yaptığını ileri sürerek "Ben de bu kişilere bir zamanlar rehberlik ve tercümanlık hizmeti vermiştim" dediğini aktardı.

Dilekçeden, söz konusu şahsın ceza infaz kurumunda olduğunun anlaşıldığını belirten Selvi, gizli tanığın şunları söylediğini belirtti:

"Bunlar İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde bulunan Yiğit İlan Bürosu'ndan çıkan gazetelere Hıristiyanlık ile ilgilenmek isteyen kişiler için ilan vermekte ve ilgilenen kişilerle birebir görüşmeler yapmaktaydılar" diye anlatıyor. Brunson'ın Kürtleri Hıristiyanlaştırmak için Feriköy'de yaptığı toplantılardan, Ortaköy'de FETÖ'nün İsrail imamı ile yapılan toplantıda masaya serilen Kürdistan haritasından söz ediyor. Burada sözü FETÖ'nün himmet paralarına getiriyor. "Daha sonra himmet paralarının tekneyle, deniz yoluyla İsrail'e götürülmesine tanık oldum."

'İŞİN İÇİNE BİR DE İRAN GİRİYOR'

Sözlerine "Gizli tanıkta yok yok. Bir de İran bağlantısı var ki izlemeye değer" diye devam eden Selvi, gizli tanığın ifadesinden şu bölümü okurlarına bildirdi:

"Ben aynı zamanda İranlılarla petrol ticareti de yapıyordum. Üzerimde büyük çapta mal varlıkları bulunuyordu. Himmet paralarını da Sirkeci'deki yine onlara ait bir ibadethanede topluyorlar, oradan yine kendilerine ait bir tekneyle deniz yoluyla kaçırıyorlardı. Ben bir keresinde bu para kaçırılmasını telefonuma kaydetmiştim. Ama İsrailliler hem mal varlıklarıma el koymak, hem de delillerimi karartmak ve beni saf dışı etmek amacıyla sahte deliller, e-maillerle kumpas kurarak cezaevine girmemi sağladılar."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.29 07:54 - Son Güncellenme: 2018.08.29 07:55 - HABER MERKEZİ
A