Raf ömrü biten topçular geliyor (ÖZEL HABER)

Raf ömrü biten topçular geliyor (ÖZEL HABER)

TSYD Bursa Şubesi önceki dönem başkanı ve genel merkez disiplin kurulu üyesi İlhan Öztat, Türkiye'de başarılı bir altyapı örneği olmadığını ifade etti. Bursaspor'un mutlaka transfer yapması gerektiğini açıklayan Öztat, Türkiye'ye kaliteli değil raf ömrü tamamlana oyuncuların geldiğini söyledi.

2019.01.11 09:40 - Son Güncellenme: 2019.01.11 09:42 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Raf ömrü biten topçular geliyor (ÖZEL HABER)

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN
Bursada Bugün TV'de yayımlanan Sporda Bugün programının konuğu TSYD Bursa Şubesi önceki dönem başkanı İlhan Öztat oldu.  Bursaspor yönetiminin sezon başında takımın başına Samet Aybaba'yı getirmesinin önemli olduğunu kaydeden Öztat, " Takım ilk devreyi 21 puanla 11'nci sırada yer aldı. Bu sıralama önce Aybaba ardından da yönetim adına başarıdır. Türk teknik adamlara mutlaka güvenmemiz lazım. Avrupa'da CEO'lar var ve hesabı onlar veriyor. Ancak bizim genlerimizde bu yok. Bu sistem Türkiye'de işlemiyor. Fenerbahçe'nin durumu ortada. En sonunda Ersun Yanal geldi" dedi.
Raf ömrü bitenler geliyor
Türk insanının futbola bakış açısının son derece farklı olduğunu vurgulayan Öztat, "Bir kere sabır yok. Yabancılara sunulan imkanlar yerlilere maalesef sunulmuyor. Dışarıdan oyuncu transfer edip Avrupa'da başarılı olma şansın yok. Onlar sana neden oyuncusunu satsın? Raf ömrünü tamamlamış oyuncular bize veya Arabistan'a geliyor. Bunun haricinde Türk takımlarının şansı yok" diye konuştu.
Makyajla giden gider
Altyapı konusuna değinen İlhan Öztat, "Bursaspor geçmiş dönemlerde bu konuyla ciddi yatırımlar yaptı. Ancak oradan yetişen futbolcular çıtasını yükseltemedi ve herhangi bir yerde tutunamadı. Altyapısı güçlü olmayan futbolcu, yukarı hasbelkader makyajla gelir, makyajları silinir başka olur.  Anne babalar, çocuklarının sporcu olmasını istiyorsa aynaya bakacak. Liseyi ve üniversiteyi bitirmeyen futbolcu olmasın. Sinemaya ve tiyatroya gitmeyen de sporcu falan olmasın" ifadelerini kullandı.
30 bin seyirci hayal
Bursaspor'un transfere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Öztat, "Takım ciddi anlamda transfer istiyor. İkinci yarı Aytaç'la bitmez. Alternatifi lazım. Bursaspor'u taşıyacak bir kapasitesi yok. Takımı yakacak potansiyele sahip. Maç içerisinde yüzde 50 performansın altındaki adamın penaltı atmaması gerekiyor.   Ön libero, santrafor ve kanat oyuncusu alınmazsa Bursaspor'un ikinci yarıda işi çok zor. Transfer yapılmazsa 30 bin ortalama seyirci hayal olur. Seyirciyi tribüne skorboard çeker. İkinci yarıda yenilgiler silsilesi gelirse işkence olur. Bursaspor'da kaşar futbolcu yok" açıklamasında bulundu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.11 09:40 - Son Güncellenme: 2019.01.11 09:42 - HABER MERKEZİ
A