Oğlunun katiliyle göz göze gelmek istedi

Oğlunun katiliyle göz göze gelmek istedi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

2018.09.11 12:26 - Son Güncellenme: 2018.09.11 12:27 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Oğlunun katiliyle göz göze gelmek istedi

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları  Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, Akıncı Üssü'nden havalanan savaş  uçaklarının bombalaması sonucu şehit düşenlerin yakınları müşteki sıfatıyla  beyanda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önüne atılan bombanın etkisiyle  yaralanan 15 Temmuz gazisi Şenol Gençer, aynı saldırıda kardeşi Özgür Gençer'in  şehit olduğunu anlattı.

Külliye'ye atılan iki bomba arasında kaldıklarını belirten Gençer,  "Ben yaralandım, kardeşim ise şehit oldu. O pilot başta olmak üzere bütün  hainlerden şikayetçiyim." dedi.

'GÖZ GÖZE GELMEK İSTİYORUM'

Aynı bölgede şehit düşen Mutlucan Kılıç'ın annesi Yıldız Kılıç da  aradan iki yıl geçmesine rağmen acısının dinmediğini dile getirerek, oğlunun  katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Oğlunun şehit düşmesine neden olan bombayı atan sanık eski pilot  Müslim Macit ile göz göze gelmek istediğini belirten Kılıç, "Başkanım acım  dinmiyor, acımın dinmesin için onunla göz göze gelmek istiyorum. Müslim Macit  kalk ayağa ve gözlerimin içine bak." ifadelerini kullandı.

Şehit Mustafa Solak'ın eşi Melek Solak ise duruşmaya katılma talebinde  bulunarak, Müslim Macit başta olmak üzere bütün darbecilerden şikayetçi olduğunu  söyledi.

Müşteki Gürsel Kaymakçı da şehit Alper Kaymakçı'nın babası olduğunu  kaydederek, "Oğlum yaşamının en güzel yıllarında darbeci hainlerin attığı bomba  ile hayattan koparıldı. Oğlumun katillerinden şikayetçiyim, en ağır şekilde  cezalandırılmalarını talep ediyorum." diye konuştu.

Akıncı Üssü nizamiyesinde bir gurup sivil ile darbecileri protesto  ettiği sırada üzerine açılan ateş sonucu şehit olan Hasan Yılmaz'ın eşi Dilek  Yılmaz, darbecilerden şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Şehit Ali Anar'ın eşi Nuray Anar, şehit Lokman Biçici'nin babası Recep  Biçici, şehit Ömer İpek'in kardeşi Döndü İpek ve şehit Mustafa Koçak'ın eşi  Zübeyde Koçak da darbecilerden şikayetçi olduklarını ve davaya katılmak  istediklerini ifade etti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.11 12:26 - Son Güncellenme: 2018.09.11 12:27 - HABER MERKEZİ
A