Notre Dame yangınında 'Hristiyanlığa karşı saldırı' iddiası

Notre Dame yangınında 'Hristiyanlığa karşı saldırı' iddiası

Almanya'nın sağ popülist partisi Almanya için Alternatif'in (AfD) lideri, Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde meydana gelen trajik yangını 'Avrupa'da Hristiyanlığa karşı yükselen hoşnutsuzluğa' bağlamaya çalıştı.

2019.04.16 14:22 - Son Güncellenme: 2019.04.16 14:22 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Notre Dame yangınında 'Hristiyanlığa karşı saldırı' iddiası

Almanya'nın en büyük muhalefet partilerinden AfD'nin Meclis Grup Başkanı Alice Weidel, Notre Dame yangınıyla Fransa'daki 'Hristiyan karşıtı saldırıların' bağlantısı olduğunu savundu.

Weidel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, mart ayında yine Paris'te tarihi Saint-Sulpice kilisesinde meydana gelen yangını ve şubat ayında Katolik kiliselere karşı gerçekleştirildiği iddia edilen 47 saldırıyı hatırlattı.

Notre Dame yangının da son halka olduğunu ima eden Weidel, "Kutsal Hafta esnasında Notre Dame yandı" diye yazdı.​'Avrupa'daki Hristiyanlara karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılık Gözlemevi' adlı sivil toplum kuruluşunun da bu saldırılarda artış olduğunu kaydettiğini belirten Weidel, 'Fransa çapında Katolik kiliseleri saygısızlığa uğruyor' başlıklı bir haberin de linkini paylaştı.

Alman sağcı siyasetçi her ne kadar komplo teorisini dillendirse de Paris Başsavcısı Remy Heitz, Notre Dame Katedrali'ndeki yangının kasıtlı çıkarıldığına dair bir işarete ulaşmadıklarını, geriye en muhtemel neden olarak kazanın kaldığını söyledi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.04.16 14:22 - Son Güncellenme: 2019.04.16 14:22 - HABER MERKEZİ
A