Nilüfer'de olmayan Yıldırım'da olacak

Nilüfer'de olmayan Yıldırım'da olacak

Bursada Bugün TV ve Radyo Bursada Bugün ortak yayını ile hazırlanan, Aysın Komitgan'ın sunduğu POLİTİK programının konuğu, CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun oldu. CHP Yıldırım Belediye Başkan adayı Özgür Erdursun, milletvekilliği adaylığının hemen ardından ilçe başkan adaylığı sürecinin geliştiğini söylerken, Yıldırım'da koltuğu devralarak bir ilke imza atmak istediğini belirtti. Erdursun, ilçede Nilüferlileri kıskandıracak projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

2019.02.13 17:27 - Son Güncellenme: 2019.02.14 16:14 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Nilüfer'de olmayan Yıldırım'da olacak

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN
Bursada Bugün TV'de Aysın Komitgan'ın sunduğunu 'Politik' programının konuğu CHP Yıldırım Belediye Başkan adayı Özgür Erdursun oldu. Ülkede bin 650'ye yakın belediye olduğunu açıklayan Erdursun, Yıldırım ilçesi için hazırladığı projelerin sadece kendilerinde olduğunu kaydetti. Kendisinin başkan adaylığı sürecinin vekil adaylığının hemen akabinde başladığını vurgulayan Özgür Erdursun, "CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, ilçe belediye başkan adaylığı için beni düşündüklerini söyledi. Ben de 'her yere aday olan bir profil olmak istemiyorum' dedim.  Nihat Bey, 'Yıldırım'ın size ihtiyacı var' diye noktaladı. Yıldırım'dan kaçıyormuş gibi bir izlenim hissettim ve aday oldum" dedi.

İLÇEDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM

DSP'nin iktidarı döneminde Yıldırım Belediye Başkanı olan Ramazan Altınöz'le gerçekleştirdiği görüşmede ilçeye dair notlar aldığını vurgulayan Erdursun, "Yıldırım'ın sorunlarını herkes biliyor. İlçeye uygun sosyal politikalara ilişkin hazırlıklar yaptım. Bursa'ya miras olarak ne bırakabilirim? "CHP'nin Yıldırım'da kazanan ilk başkanı birçok başarıya imza attı" dedirtmek istiyorum. Seçimi kazansak dahi bir kutlama yapmayacağız. Herhangi bir zafer ilan etmiş olmayacağız. Yıldırım çok zaman kaybetti. Gittiğim yerlerde insanlar yapılmayanları anlatıyor. Sayın Mustafa Bozbey'le kazanması halinde büyükşehirde birlikte çalışacağız. Bu açıdan kendimi şanslı hissediyorum" dedi.

NİLÜFERLİLER YILDIRIM'I KISKANACAK

Yıldırım'ı Nilüfer ilçesi yapmak gibi bir mantık taşımadıklarını açıklayan Özgür Erdursun, "Nilüferlilerin özeneceği bir Yıldırım'ı oluşturmanın hesaplarını yapacağız. O ilçede oturanları kıskandıracağız. Bu rekabetten Yıldırım kazanır. Belediye marifetiyle ilçenin birkaç bölgesinde kreş açmamız lazım. Atanamayan öğretmenlerimizle o çocuklara yabancı dil, enstrüman ve kültürel dersler verebiliriz. Kadınların evinde ekonomiye katma değer sağlaması için çalışmalar yapacağız. Yıldırım'da üniversite için yurtlar yapmalıyız. Annelerin hazırladığı ürünleri çocuklara yedireceğiz" diye konuştu.



PODYUMPARK GİBİ PROJE GEREKİYOR

Yıldırım'da spor ve kültür faaliyet alanlarının eksikliğine değinen Erdursun, "700 bin nüfuslu ilçede sinema yok. Rutin belediyeciliği herkes yapar. Yıldırım'ın en büyük eksikliği vizyondur. İlçeye değer katacak yerler yapmamız lazım. Yıldırım'da doğayı da düşünmemiz gerekiyor. Engelsiz bir Yıldırım planlıyor. Ben kazanırsam, ilçede yaşayanlar da kazanacak. İktidar 15 yılı heba etti. Yıldırım'a bir PodyumPark gibi bir yer gerekiyor. Teleferik bölgesi kendini yenileyemedi. Kendi değerlerimizi şehir dışından gelecek olan yerli turistler için pazarlamalıyız. Yıldırım'da yapılan spor alanlarının ücretsiz olması gerekiyor. Birinci önceliğimiz de sanat ve kültür çalışmaları olacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇARPIK YAPILAŞMA SÜRECEK

Ankara Yolu'nun altında birçok sıkıntının var olduğunu duyuran CHP Yıldırım Belediye Başkan adayı Özgür Erdursun, "O bölgelere çalışma yapılmamış. Doğalgaz olmayan evler var. Suriyelilerle birlikte 1 milyon nüfus var. Planlama olmazsa çarpık yapılaşmalar devam edecek. Planlamaların acilen yapılması gerekiyor. Bursa Ovası perişan halde. En köklü mahalleler hala yeşil alan görülüyor. Yeşil Bursa gri oldu. Yıldırım'ın üzerinde kara bulutlar düşmüş gibi. Biz bu ilçeyi kaderine terk edemeyiz.


 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.02.13 17:27 - Son Güncellenme: 2019.02.14 16:14 - HABER MERKEZİ
A