Müsavat Dervişoğlu'ndan teşekkür konuşması

Müsavat Dervişoğlu'ndan teşekkür konuşması

İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu teşekkür konuşması yaparak, "Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

2024.04.27 21:05 - Son Güncellenme: 2024.04.27 21:14 - Siyaset - HALKTV
A
Müsavat Dervişoğlu'ndan teşekkür konuşması

Sahneye çıkan Müsavat Dervişoğlu'nun yanında, Koray Aydın ve Mehmet Tolga Akalın yer aldı. Aydın ve Akalın, Dervişoğlu'na sarıldı.

Genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, "Aslında ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu yolculuğa çıkarken cenab-ı Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin diye dua ettim. Milletim, ülkem için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz" dedi.

Dervişoğlu, kurultayda tatsız bir olay yaşanmadığının altını çizerek, "Bu, iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunun, nasıl siyasi ahlaka ve ferasete sahip olduğunun en büyük delilidir" diye konuştu.

Dervişoğlu şöyle devam etti:

"Sayın Koray Aydın, benim aile büyüğüm ve abimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve ailemin ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz çok büyük bir ailesiniz. Size sahip olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Ondan sonra iktidar yolculuğunu Koray Aydın ile Tolga Akalın ile ve sizlerle devam edeceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne mutlu Türk'üm diyene."

AKŞENER'DEN DERVİŞOĞLU'NA TEBRİK

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığına seçilen Dervişoğlu'nu kutladı. Akşener, X (Twitter) hesabında; "5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum" mesajını paylaştı.

31 Mart seçimlerinde Türkiye geneli belediye başkanlığında yüzde 3.76, il genel meclislerinde yüzde 4.59 oy alan İYİ Parti, 5. Olağanüstü Kurultayı'nda yeni genel başkanını belirleyecek. Yerel seçim hezimeti sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü kurultay kararı alarak, başkanlığa aday olmayacağını açıklamıştı.

Adayların öncesinde Akşener son kez kürsüye çıktı. Veda konuşması gerçekleştiren Akşener "Hepiniz hoş geldiniz. Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.04.27 21:05 - Son Güncellenme: 2024.04.27 21:14 - HALKTV
A