Mide bulandıran olay! Ekmekte fare kalıntıları çıktı

Mide bulandıran olay! Ekmekte fare kalıntıları çıktı

Japonya'da yaygın olarak tüketilen bir ekmek markasının 104 bin paketlenmiş ürününde fare kalıntılarına rastlandı.

2024.05.10 13:06 - Son Güncellenme: 2024.05.10 13:07 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Mide bulandıran olay! Ekmekte fare kalıntıları çıktı

Euronews'in haberine göre; Ekmekte fare kalıntılarının izine rastlanmasından sonra ürünler için toplatma ve ürünü satın alan müşterilere geri ödeme kararı alındı.

Ülkenin önde gelen ekmek üreticilierinden biri olan ve ülke genelindeki süpermarket ve marketlerde ürünleri satılan Pasco Shikishima şirketi, iki ekmek paketinde fare parçalarına rastlanmasının ardından söz konusu ürünü raflardan çekme kararı aldı.

Sorunla alakalı şu ana kadar bir hastalanma şikayetinin kendilerine ulaşmadığını belirten şirket, "Müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve ilgili tüm taraflardan verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" dedi. Pasco, fare kalıntılarının ekmeğe nasıl bulaştığı hakkında bilgi vermezken ürünün başkent Tokyo'da montaj hattı askıya alınan bir fabrikada üretildiğini açıkladı.

"Bu durumun bir daha asla yaşanmaması için kalite kontrollerimizi güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız." açıklamasında bulunan şirket, web sitesinde mağdur müşterilere geri ödeme yapılabilmesi için form yayınladı.

Şirketin ürünleri ABD, Çin, Avustralya ve Singapur gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor. Sağlık standartlarının yüksekliğiyle ünlü Japonya'da son dönemde gıda ürünleri hakkında geri çağırmalarda bir artış yaşandı.

Mayıs ayı başlarında, Miyagi vilayetinde yüzlerce öğrenci okulda dağıtılan sütten dolayı rahatsızlanırken, geçen mart ayında ise ilaç üreticisi Kobayashi Pharmaceutical, 5 kişinin hayatını kaybetmesi ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen kolesterolü düşürücü takviye haplarını raflardan toplattı. Geçen yıl market zinciri 7-Eleven, bir pirinç topunun içinde hamamböceği bulunmasının ardından özür dilemiş ve ürünleri toplatmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.05.10 13:06 - Son Güncellenme: 2024.05.10 13:07 - HABER MERKEZİ
A