Mayısta doğalgaza zam yok!

Mayısta doğalgaza zam yok!

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz sonucu fiyatlar oldukça yüksek seviyelere geldi. Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) sosyal medyadan yaptığı açıklamayla doğalgazın toptan satışında herhangi bir fiyat değişikliğine gidilmediğini duyurdu. Böylece Mayıs ayında doğalgaza zam yapılmayacak.

2024.04.30 18:11 - Son Güncellenme: 2024.04.30 18:24 - Ekonomi - MAHMUT VURAL
A
Mayısta doğalgaza zam yok!

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, ürünlere gelen zamlar vatandaşların belini büktü. Zam haberlerine yetişemeyen vatandaşlar BOTAŞ'ın yaptığı açıklamayla biraz da olsa nefes aldı. BOTAŞ sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olan Doğalgaz Toptan Satış fiyatlarında herhangi bir değişikliğin yapılmadığını duyurdu. Ayrıca şirket, Avrupa ülkeleri arasında en düşük fiyatın Türkiye'de olduğunu dile getirdi.

BOTAŞ'ın sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuruluşumuzun doğalgaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğalgaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2024.04.30 18:11 - Son Güncellenme: 2024.04.30 18:24 - MAHMUT VURAL
A