Macron: Dünya yol ayrımında

Macron: Dünya yol ayrımında

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'ya yeni bir ivme kazandırmak için karar verilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde bunu "büyük ülkeler ve şirketlerin" yapacağını söyledi.

2018.08.29 01:43 - Son Güncellenme: 2018.08.29 01:50 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Macron: Dünya yol ayrımında

Macron, resmi ziyaret için geldiği Kopenhag'da Danimarka Başbakanı  Lars Lökke Rasmussen'i kabul etti.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Rasmussen,  Danimarka ve Fransa'nın gündeminin Avrupa'nın geleceği olduğunu kaydetti.

Rasmussen, NATO üyesi ülkelerin, birliğe daha fazla katkıda bulunması  gerektiğini belirterek, "Kendi güvenliğimizi sağlamak için daha fazla sorumluluk  almamız gerek." dedi.

Macron ise Danimarka'nın daha fazla birliğe dahil olmasının Fransa  için olumlu olacağını bildirdi. Daha sonra Kraliyet Kütüphanesi'ne geçen Macron ve Rasmussen burada  öğrencilerin sorularını yanıtladı. Rasmussen, Avrupa Birliği (AB) projesine ilişkin bir soru üzerine,  "Avrupa'nın değerleri devam edecekse bunu hep birlikte yapmalıyız." diye konuştu.

Macron da birçok tehdidin olduğuna işaret ederek, "Dünya yol  ayrımında. Avrupa'ya yeni bir ivme kazandırmak için karar vermezsek ne olacak?  Büyük ülkeler ve şirketler bizim yerimize karar verecek." ifadesini kullandı.

Kraliçe 2. Margrethe tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılan  Macron, burada yaptığı konuşmada, Danimarka ve Fransa'nın birbirine çok yakın  ülkeler olduğuna dikkati çekti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.29 01:43 - Son Güncellenme: 2018.08.29 01:50 - HABER MERKEZİ
A