Kupa finallerinde e-bilet uygulanacak!

Kupa finallerinde e-bilet uygulanacak!

Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçında çıkan olaylar ve sporda şiddet konusu Ankara'da masaya yatırıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın koordinasyonunda, Adalet Bakanı Gül ile İçişleri Bakanı Soylu'nun yanı sıra sporun zirvesinden önemli isimler toplantıda buluştu. Bakan Bak, kupa finallerinde e-bilet uygulanacağını açıkladı.

2017.08.10 11:37 - Son Güncellenme: 2017.08.10 12:25 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Kupa finallerinde e-bilet uygulanacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın koordinasyonunda, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra sporun zirvesinden önemli isimler, sporda şiddetin önlenmesi konulu toplantıda bir araya geldi.

Bakanlık binasında gerçekleştirilen toplantıya, Gül ve Soylu'nun yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu katıldı.

Görüntü alma izni verildikten sonra basına kapalı devam eden toplantıda, 2017-2018 sezonunda 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanması, müsabakaların düzen ve huzur içinde yapılmasının sağlanması konuları ele alındı.

KUPA FİNALLERİNDE E-BİLET UYGULANACAK

3 bakan toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Bak, ''Kupa finallerinde e-bilet uygulamasının uygulanmasını kararlaştırdık'' dedi.

''MAÇLAR RİSKLERE GÖRE 3'E AYRILACAK''

İçişleri Bakanı Soylu ise şu ifadeleri kullandı:

''Maçlar risklere göre 3'e ayrılacak. Sosyal medyadaki tahriklere yönelik önlem alınacak. Özel güvenliğin eğitimi bizim sorumluluğumuzda. Deplasman yasağı inisiyatifi illerde. Valilerimiz emniyet müdürlerimiz belediye başkanlarımız forma giymeyecekler.

Bir sevindirici değerlendirmeyi paylaşmak isterim. Özellikle 2016-2017 sezonunda, 2015-2016 sezonuna göre gerek olaylar açısından gerekse de olaylara karışanlar açısından bir azalma söz konusu. Bu da şunun tescilidir aslında, 6222 sayılı Kanun'un spor hayatımıza çok önemli bir katkı sunduğu, uygulanması oranında da çok olumlu neticeler elde edildiğidir. Demek ki 6222'ye sıkı sıkı sahip çıkacağız.''

SÜPER KUPA MAÇIYLA İLGİLİ 4 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Adalet Bakanı Gül de, "(Beşiktaş-Atiker Konyaspor maçında çıkan olaylar) Samsun'da oynanan en son maçla ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımızın yapmış olduğu tahkikat devam etmektedir. Bu soruşturma sürecinde 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Bu konuyla ilgili kolluk kuvvetlerimizin de desteğiyle en kısa zamanda 'fair-play'i, dostluğu, centilmenliği ortadan kaldıran bu tür görüntülere sebebiyet verenlere ilgili de yargımız, hakim ve savcılarımız hızlı, etkin bir şekilde ve bu suçları önleyecek şekilde çabaları göstermektedirler. Bu çabalar artarak devam edecek'' diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2017.08.10 11:37 - Son Güncellenme: 2017.08.10 12:25 - HABER MERKEZİ
A