Kulakları kesilmiş yavru köpekleri barınağa bıraktılar

Kulakları kesilmiş yavru köpekleri barınağa bıraktılar

Eskişehir'deki bir hayvan barınağının önüne, kulakları kesilmiş 8 yavru köpek bırakıldı.

2018.07.19 12:23 - Son Güncellenme: 2018.07.19 12:24 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kulakları kesilmiş yavru köpekleri barınağa bıraktılar

Eskişehir'de yeni doğmuş 8 köpek yavrusu, kulakları kesilip gece yarısı hayvan barınağının önüne bırakıldı.

Yavrular Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Tedavi sonunda yavruların sahiplendirileceğini söyleyen veteriner hekim Kaplamacıoğlu, tedavi sürecine ilişkin ise şunları söyledi: 

"Günlük olarak bakımları yapılıyor. Batikon ile temizliyoruz. Daha sonrasında da antibiyotikli kremlerini sürüyoruz ki enfeksiyon kapmasın. Bunun yanında da geniş etkili bir antibiyotik kullanıyoruz. Buraya getirip bıraktılar anneyle beraber. En başta tabii sineklenme sorunu var. Sinekler larvalarını bırakıyor kulaklarına. Hayvanlar bundan rahatsız oluyor. İkincisi enfeksiyon kapıp ölüm riskini artırıyorsunuz. Üçüncüsü tam gelişim zamanında hayvan acıyla boğuşuyor. Tam rahat rahat büyüyüp süt emeceği dönemde bu hayvanın canı acıyor ve bu can acısıyla beraber büyümek zorunda kalıyor." 

Kırsal kesimlerde kurtla boğuşurken kaptırmaması için kulak kesme gibi bir bahane olduğunu söyleyen Kaplamacıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu tamamen yanlış bir uygulama. Tamamen yasak. Zaman zaman sahipleri de hayvanların kulaklarını kesiyorlar. Neden olarak da estetik ya da güzel olması konusu gösteriliyor. Hayvanların kulaklarını kesmememiz gerektiğini bir defa daha hatırlatıyorum."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.07.19 12:23 - Son Güncellenme: 2018.07.19 12:24 - HABER MERKEZİ
A