Köy Enstitüleri filmi Yücel'in Çiçekleri Paris'te gösterime giriyor

Köy Enstitüleri filmi Yücel'in Çiçekleri Paris'te gösterime giriyor

Cumhuriyet'in eğitim devrimlerinin en önemli kurumlarından Köy Enstitüleri'nin hikayesini anlatan Yücel'in Çiçekleri filmi Fransa'nın başkenti Paris'te izleyicilerle buluşuyor.

2019.03.13 17:11 - Son Güncellenme: 2019.03.13 17:11 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Köy Enstitüleri filmi Yücel'in Çiçekleri Paris'te gösterime giriyor

Filmin Fransızca altyazılı versiyonu, 17 Mart Pazar günü Epinay Sur Seine Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda Paris Trabzon Kültür Derneği (Association Culturelle de Trabzon) organizasyonuyla ve ücretsiz gösterilecek.

Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in yaptığı Yücel'in Çiçekleri Köy Enstitüleri'ni, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç'un yaşam öyküleri eşliğinde anlatıyor.

Türk sinemasının usta oyuncularından Mahir Günşiray'ın Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı eserin senaryosunu, filmin yönetmenliğini de üstlenen Özkarabekir yazdı.

'Yücel'in Çiçekleri'nde İsmail Hakkı Tonguç'u Muhammet Uzuner, Hasan Âli Yücel'in farklı

dönemlerini 3 ayrı oyuncu, Ege Şenoğul, Kutay Şahin ve Mehmet Tokat canlandırdı. Filmin müziklerini Moğollar'ın efsanevi ismi Cahit Berkay ile Altuğ Öncü yaptı.

Yücel'in Çiçekleri ARPAŞ (Ambarlı Römorkaj Pilotaj A. Ş.) ile Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri Belediyelerinin destekleriyle bir sosyal sorumluluk projesi olarak çekildi.

Yücel'in Çiçekleri Paris gösterimi

Tarih: 17 Mart 2019

Saat: 16:00

Adres: Epinay Sur Sein Kültür Merkezi, 8, Rue Lacepède, 93800 Epinay Sur Seine Paris

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2019.03.13 17:11 - Son Güncellenme: 2019.03.13 17:11 - HABER MERKEZİ
A