Komşu yine karıştı!

Komşu yine karıştı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, okul öğretmenlerinin düzenlediği protesto gösterisinde, bazı gruplar ile polis arasında arbede yaşandı.

2019.01.14 20:32 - Son Güncellenme: 2019.01.14 20:32 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Komşu yine karıştı!

Çeşitli sendikaların çağrısıyla kent merkezindeki Sintagma Meydanı'na  yürüyen çoğunluğunu sözleşmeli öğretmenlerin oluşturduğu yaklaşık 2 bin  gösterici, öğretmenlerin atanma kriterlerini değiştiren yasa tasarısını protesto  etti.

"İşsizlik diploması" yazılı bir pankartı yakan göstericiler, daha  sonra yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meclis binasının merdivenlerinden  çıkmak istedi.

Polis engeliyle karşılaşan göstericiler ile çevik kuvvet ekipleri  arasında arbede yaşandı.

Polis, kendisine sopalarla saldıran göstericilere göz yaşartıcı gaz  ile müdahalede bulundu.

Yunan medyasında yer alan haberlerde ise arbedede bazı göstericilerin  hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

Bugün mecliste görüşülen yasa tasarısına göre, okul öğretmenlerinin  işe alım ve atanmalarına ilişkin kriterler değiştiriliyor.

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığının getirdiği yasa tasarısına  göre gelecek 3 yılda 15 bin öğretmen atanacakken bu atamalar için gerekli  kriterler zorlaştırılıyor. Yasa tasarısına göre, öğretmenlerin tecrübe ve  çalıştıkları yılların atama puanlarındaki etkisi azaltılırken yüksek lisans ve  doktora yapan öğretmen adaylarının puanlarında artış öngörülüyor.

Eğitim sendikaları ise daha fazla öğretmen ataması yapılmasını talep  ediyor

Öğretmenlerin geçen hafta düzenledikleri gösteri de olaylı geçmişti.

Ayrıca, cumartesi gecesi devlet televizyonu ERT'nin canlı yayının  basan bir grup gösterici, pankart asarak yayının bir süre durdurulmasına yol  açmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.01.14 20:32 - Son Güncellenme: 2019.01.14 20:32 - HABER MERKEZİ
A