Kim Dotcom'dan Bitcoin ve dolar iddiası

Kim Dotcom'dan Bitcoin ve dolar iddiası

Telif hakkı ihlali ve kara para aklama gibi suçlamalarla bir süredir yargılanan Kim Dotcom, Bitcoin'in içinde olduğu kripto paralar hakkında oldukça iddialı bir öngörüde bulundu. Dotcom, ABD'nin borcunun ise büyüme ile ödenemeyeceği iddiasında bulundu.

2018.08.15 11:07 - Son Güncellenme: 2018.08.15 11:07 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Kim Dotcom'dan Bitcoin ve dolar iddiası

Dünyanın en büyük veri indirme sitesi Megaupload'un kurucusu Kim Dotcom, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamalar ile gündemde. 

ABD'nin isteğiyle telif hakları ihlali ve kara para aklama gibi suçlardan yargılanan Megaupload sitesinin kurucusu Kim Dotcom, ABD'de vergi mükellefi başına düşen borcunun 938 bin dolar olduğunu ve artık zor zamanların geldiğini öne sürdü. 

Dotcom Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Kripto ve altın alın, ABD Doları değersiz olacak. ABD ekonomik çöküşüyle tüm eski para birimleri çökecek. Zor zamanlar geliyor ancak bazı yatırımlarınızı krize hazırlarsanız iyi durumda olacaksınız" 

Dotcom, daha önce de ABD'nin borç yükünü, her yıl trilyon dolar artırarak yönetilemez hale getirdiğini ve hiçbir zaman ödeyemeyeceğini söylemişti. 

Şu anda Yeni Zelanda'da ikamet izniyle yaşayan Kim Dotcom, ABD yetkilileri tarafından Megaupload ile ilgili dolandırıcılık suçlamaları konusunda ABD'ye getirmeye çalışılıyor. 

Geçtiğimiz ay, Yeni Zelanda Temyiz Mahkemesi, alt mahkemenin Dotcom'u ABD makamlarına teslim etme kararını onayladı. Kim'in avukatının ise kararı ülkedeki Yüksek Mahkeme'ye taşıması bekleniyor. 

KİM DOTCOM KİMDİR?

Kim Dotcom, kuşkusuz teknoloji dünyasının en enteresan figürlerinden biri! Peki Kim Dotcom nasıl Kim Dotcom oldu. İşte Dotcom'un ilginç yaşam öyküsü... 

1974 yılında Almanya'da doğan ve asıl adı Kim Schmitz olan Kim Dotcom, henüz 20 yaşına bile gelmemişken NASA, Pentagon ve Citibank'ı hacklediğini iddia ederek üne kavuşmuştu. 

Dotcom, ilk olarak 1994 yılında Alman polisi tarafından tutuklandı. Sonraki yıllarda kendisine asıl ünü ve serveti kazandıracak olan Megaupload'u kurdu. 

Hong Kong'da 2005 yılında kurulan Megaupload, her gün en az 50 milyon kullanıcıya hizmet veriyordu. 

Müzik, film, dijital kitap ve televizyon programlarının indirilebildiği sitenin eser sahiplerini 175 milyon dolar zarara uğrattığı iddia edilmişti. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.15 11:07 - Son Güncellenme: 2018.08.15 11:07 - HABER MERKEZİ
A