Kalede gezerken dev yılanla karşılaştı! Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor

Kalede gezerken dev yılanla karşılaştı! Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor

Elazığ'dan Tunceli'ye geziye giden bir kişi, Türkiye'nin en zehirli 15 türünden biri olan koca engerek yılanını görüntüledi.

2024.04.16 09:58 - Son Güncellenme: 2024.04.16 09:58 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kalede gezerken dev yılanla karşılaştı! Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor

Elazığ'dan Tunceli'ye giden Aytaç Aytemur, Pertek Kalesinde gezinirken yaklaşık 2 metre uzunluğundaki Türkiye'nin en zehirli yılanlarından biri olan koca engerek yılanını fark etti. Aytemur, bunun üzerine cep telefonu ile yılanı bir süre kaydetti. Koca engerek yılanı daha sonra gözden kayboldu.

'ÇOK ZEHİRLİ BİR YILAN OLDUĞUNU BİLİYORDUK'

Aytaç Aytemur yaptığı açıklamada, ''Pertek Kalesine gitmiştik. Tekne ile gezintiye çıkmıştık. Orada bu tür yılanların olduğunu biliyorduk. Gezinti sırasında engerek yılanını gördük. Onun çok zehirli bir yılan olduğunu biliyorduk. Hayvana herhangi bir zarar vermedik, tekrardan doğaya bıraktık. Sadece videosunu çektik. Sosyal medyada çok büyük ilgi gördü" dedi.

Türkiye'deki en zehirli 15 yılan türünden biri olan koca engerek yılanının bir ısırığı insanı öldürmeye yetiyor.

ELAZIĞ'DA ZEHİRLİ KOCABAŞ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde yarı zehirli kocabaş yılanı görüntülendi. Edinilen bilgiye göre, Alacakaya'nın Halkalı köyünde gezintiye çıkan bir kişi kayalık alanda kocabaş yılanını fark etti. Bunun üzerine şahıs, cep telefonu ile o anları görüntüledi.

Yakından görüntülenen türün yaklaşık bir metre uzunluğu olduğu gördü. Yılan daha sonra gözden kayboldu. Yaban hayatı için önemli olan yılan türünün daha çok Orta Doğu ve Orta Asya'da görüldüğü ve yarı zehirli olduğu öğrenildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.04.16 09:58 - Son Güncellenme: 2024.04.16 09:58 - HABER MERKEZİ
A