KalDer'den Kalite ve Başarı Sempozyumu

KalDer'den Kalite ve Başarı Sempozyumu

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi ve Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) 21. Kalite ve Başarı Sempozyumu gerçekleşti.

2024.05.09 13:43 - Son Güncellenme: 2024.05.09 14:51 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
KalDer'den Kalite ve Başarı Sempozyumu

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi ve Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Almira Otel'de Kalite ve Başarı Fuarı ve Sempozyumu gerçekleşti.

Etkinlikte marka tanıtımları ardından fuar açılışı yapıldı. Fuarın ardından 'Sular Çekildiğinde' konulu 21. Kalite ve Başarı Sempozyumu başladı.

Gerçekleşen sempozyuma Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey katılım gösterdi. 

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUSUNU ODAĞIMIZA ALACAĞIZ"

Açılış konuşmasını KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Ürkmez gerçekleştirdi. Ürkmez, "Bugün temamız 'Sular Çekildiğinde'. Bu tema, sadece iklim ve su krizini açıklamıyor. Her yükselişin bir alçalışı olduğunu bize hatırlatıyor. Dünyamız büyük değişimlerle olduğu bir dönemden geçiyor. ABD, Çin, Rusya gibi büyük güçler gündemi şekillendirmeye devam ediyor.  Ukrayna-Rusya savaşından sonra İsrail-İran gerilirimi gibi olaylar dünyayı tehdit ediyor. Pandemi sonrası çıkan küresel enflasyon şoku devam ediyor. Gelir adaletinin bozulması ve aşırı siyasi akımları görüyoruz. Temiz su kaynaklarının azalması gibi sorunlar doğuyor. Diğer taraftan yapay zeka ve teknolojideki hızlı gelişim rekabeti artırıyor, dijital işsizlik endişesi getiriyor. Kazananlar ve kaybedenler değişiyor. Bu noktada zorluklarla başa çıkmak ve fırsata çevirmek için her zaman hazır olmayı, değişen koşullara adapte olmayı öğrenmeliyiz. Özellikle Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak en büyük değer. Güçlü bir dayanak noktası oluşturuyor. KalDer Bursa şubemiz, bu dönemde hızla çalışmalarımıza başladık. İlk ziyaretimizi Anıtkabir'e gerçekleştirdik. Güçlü eğitim portföyümüzü sertifika programlarıyla geliştirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik konusunu odağımıza alacağız" şeklinde konuştu. 

"BURSA ANAYASASI'NA KATKI İÇİN FİİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, "KalDer Bursa Şubesi'yle birlikte 21 yıldır sürdürdüğümüz bu etkinlikte günün gerçekliğine uygun bir başlıkla karşınızda olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sempozyum, bu yıl 'Sular Çekildiğinde'. Hem gerçekçi, hem metaforla sizin karşınızda. Dünya su krizine ve çatışmalara doğru hızla ilerliyor. Metaforik, çünkü çekilen sadece su değil. İnsanlık sularla birlikte dünyayı hızla tüketiyor. Su, insanların başka dünyalarda arayışları için de baktığı ilk kaynak. Şehirlerimizi de suların yanına koyuyoruz. Bunu bilmemize rağmen suyu hoyratça kullanmaktan çekinmiyoruz. Suyu ararken, kentleri suların yanına kurarken rasyonel, kullanırken irrasyonel oluyoruz. BUSİAD olarak bu yıl da sanayi tarım ve turizm ile gelişen Bursa Anayası'nı oluşturmakta katkı sağlamak için fiili çalışmalara başladık. Bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye'nin yeni yüz yılında hak ettiği yere gelmesi için çabalıyoruz. 2. Oturumumuzun başlığı İş İşten Geçmeden. Gerçek başarı disiplin ve plandan geçer, aklımızdan çıkartmamalıyız. Turizm Bursa'mız yaşanabilir bir kent olarak varlığını sürdürmeli. Sanayiyi de önemsiyoruz. Sanayimizi, tarımımızı ve turizmimizi eşit önemde görüyoruz. Üçünü ele alarak birlikte planlanmasını istiyoruz. Biz büyüyen değil gelişen kelimesini tercih ediyoruz. Çağın gereklilikleri ve gerçekliklerine uyan olması gerektiğine inanıyoruz. 21. Sempozyumun sular çekilmeden önce bize bazı şeyleri hatırlatacağını umuyorum" dedi.

"BELİRSİZLİKLE BAŞ ETMEK EN BÜYÜK MÜCADELEMİZ"

KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel Ölmez Ateş, "KalDer, ülkemizde sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren bie sivil toplum kuruluşu oldu. Sürdürülebilir ve değer yaratma amacı yaşayan, dengeli ve sağlam temellere dayatılmış, yaratıcı fikirlerin destekleyicisi ve uygulayıcısı, çalışma hayatında eşitliğe önem veren bir sivil toplum kuruluşu. Biz bu sorumlulukların bilincindeyiz. Dünya eskisi gibi olmadığı bir gerçek. Belirsizlikle baş etmek en büyük mücadele alanımız. Küresel ısınmayı kritik eşikte tutmak için hepimize göre düşüyor. KalDer olarak önemli odak alanımız kongre ve sempozyumlar düzenleyip bilgiler paylaşmak. Bir çok kuruma ışık tuttuğunu görüyoruz, bu bizi gururlandırıyor" açıklamalarıyla düzenlenecek kongre ve sempozyumlar hakkında bilgi verdi. 

"KENTLERİ İNSANLAR YAŞATIR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bursalılar'a nitelikli ve kaliteli hizmet sunmak için göreve geldik. Kalite dostu dostlarımızın da bize katkı sağlayacağına eminim. İncelediğimizde yalın yönetim sistemi uygulanmış fakat biz daha farklı bir modeli uygulayarak Bursalılar'ın tamamına nitelikli ve kaliteli sistem oluşturma düşüncesindeyiz. KalDer'in Busiad işbirliğiyle düzenlediği sempozyum teması da çok önemli. Bazen sular çekildiğinde tarihi esere de rastlayabilirsiniz, nereleri kirlettiğimizi de görebiliriz. Gelecek açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bir tarihi esere de yıllarca kirlenmiş ortamın sonuçlarına da rastlayabiliriz. Kentleşme, insanlığın en önemli olgularından biridir. Kentler sadece bina ve altyapıların bir araya geldiği yerler değil. İnsanların da bir araya geldiği, etkileşime girdiği ve hayatını paylaştığı yerlerdir. Bu nedenle kaliteli kentlerin planlanması ve insan odaklı bir yaklaşımın benimsenmesi son derece önemli ve yapılması gerekendir. Zira kentleri insanlar yaşatır. Kentlerin anlamı orada yaşayan insanlarla ölçülür. Onların mutluluğunu artırdığınız ölçüde, olumlu etkilediğiniz ölçüde kent yöneticisi olarak başarmış sayılırsınız. Sağlık hizmetleri erişilebilir yaklaşım imkanları insan, can dostu, çevre dostu yatırımlar ve kaliteli kentler olmazsa olmazdır. Yaşam biçimi haline getirmek için rekabet gücününde artırmak için yola koyulduk. Kalite tesadüf değildir" açıklamalarında bulundu. 

Konuşmaların ardından Felsefeci ve Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Arslan, 'Türkiye'nin Yeni Yüzyılı' adlı sempozyumunu gerçekleştirmek üzere sahneye çıktı. Daha sonra Doğa Aktivisti ve TV Yapımcısı Güven İslamoğlu, 'İş İşten Geçmeden' ve Sinema Sanatçısı Halil Ergün 'Yaşam Kalitesi' adlı sempozyumlarını gerçekleştirmek üzere sahneye çıkmasının ardından 'Kalite Ödülü Töreni' gerçekleşecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.09 13:43 - Son Güncellenme: 2024.05.09 14:51 - MERVE DENİZ EKİCİ
A