İnsan neden aldatır?(ÖZEL HABER)

İnsan neden aldatır?(ÖZEL HABER)

Ayna Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nin kurucusu Funda Tekelioğlu, günümüzde sayısı sıkça artan aldatma konusuna dair değerlendirmelerde bulurken, nedenlerine ilişkin de bilgiler verdi.

2019.05.25 11:30 - Son Güncellenme: 2019.05.25 11:33 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
İnsan neden aldatır?(ÖZEL HABER)

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN
Son dönemde yapılan araştırmalar nezdinde çiftlerin birbirini aldatma oranlarının geçmişe nazaran arttığı ortaya çıktı. Uzmanlar, konunun nedenlerine ilişkin birçok sebebin olabileceğine işaret etti. Ayna Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nin kurucusu Funda Tekelioğlu, aldatma olaylarında iki insanın da hikayelerine bakılması gerektiğini söyledi.



ÇOCUKLUK IŞIK TUTUYOR

Sürecin tek taraflı olarak işlemeyebileceğine dikkat çeken Tekelioğlu, "Ortada mutlaka iki farklı öykü oluşuyor. Genel olarak evlilik kurumlarına değil, çiftlerin kendi geçmişlerine bakmak bize birçok ipucu veriyor. İnsan karakterlerinin oturmaya başladığı zaman olan çocukluk sürecine dönmek gerçekten de önemli. O dönemde yaşadığı artı eksi olaylar, ilerleyen yıllarda davranışlarına yansıyor. Aldatmalar farklı olayların birikmesi olarak ortaya çıkıyor. Salt bir duruma bağlı değildir" dedi.

İŞTE ALDATMA ORANLARI

İnsanların doğuştan 6 başa çıkma kaynağı ile dünyaya geldiğini vurgulayan Funda Tekelioğlu, "İnanç, duygunun dışarı çıkarılması, sosyallik, hayal kurma ve yaratıcılık, öğrenme hali ile fiziksel aktivite kaynaklarından hangisi zaman içinde güçlenirse yaşantı ona göre şekilleniyor. Bu organizasyon yapısından insanlar sadece birini geliştiriyor ve sorunlarla başa çıkma metodu olarak onu tercih ediyor. Aldatmalarda salt erkekler değil, kadınların da sayısı oldukça fazla. Yarı yarıya olduğu söylenebilir. Danışanlar bizleri farklı çözüm yolları için tercih ediyor" açıklamasında bulundu.  

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2019.05.25 11:30 - Son Güncellenme: 2019.05.25 11:33 - HABER MERKEZİ
A