HDP milletvekili adayınında gözaltına alındığı operasyonda ele geçirildi

HDP milletvekili adayınında gözaltına alındığı operasyonda ele geçirildi

Kayseri'de PKK/KCK operasyonunda Mauser silah ele geçirildi. Operasyonda HDP Milletvekili adayının da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

2018.08.09 14:47 - Son Güncellenme: 2018.08.09 14:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
HDP milletvekili adayınında gözaltına alındığı operasyonda ele geçirildi

24 Haziran seçimlerinde Kayseri HDP milletvekili adayı olan Kenan Maraşlı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmaktan gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda Alman yapımı harp silahı Mauser ve bu silaha ait 82 adet fişek ele geçirildi.

Kayseri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Kayseri'de PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar arasında 24 Haziran seçimlerinde Kayseri HDP Milletvekili adayı Kenan Maraşlı, yine Kayseri HDP Milletvekili adayı Zenun Orta'nın kardeşi A. Orta da bulunuyor. Edinilen bilgiye göre N. Yılmaz ve A. Erdoğan isimli iki şüpheli de yapılan operasyonda gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon da zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 adet Alman yapımı Mauser marka uzun namlulu silah, 82 adet Mauser marka silaha ait dolu fişek, 104 adet AK-47 marka uzun namlulu silaha ait dolu fişek, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 1 adet 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ele geçirildi. 
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.09 14:47 - Son Güncellenme: 2018.08.09 14:49 - HABER MERKEZİ
A