Google Asistan benliğini unuttu!

Google Asistan benliğini unuttu!

Google Asistan, kimlik karmaşası içerisinde! Bazı kullanıcılara göre asistanın aksanı, dili ve cinsiyeti, sorulara cevap verirken rastgele biçimde değişiyor.

2018.09.08 20:11 - Son Güncellenme: 2018.09.08 20:11 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Google Asistan benliğini unuttu!

Bazı kullanıcılara göre asistanın aksanı, dili ve cinsiyeti, sorulara cevap verirken rastgele biçimde değişiyor. Google Asistan forumlarındaki şikayetlere göre Google'ın sorundan haberi var. Ancak henüz sorun ile alakalı bir aksiyon almamış.

Bazı kullanıcılar cihazının sadece "OK Google" komutuna cevap vermediğini söylerken bazıları, asistanın cinsiyet ve aksan değiştirdiğini söylüyorlar.

Bir kullanıcı Google Asistan'ı İngiliz kadın sesi olarak ayarlamasına rağmen erkek olarak ve Amerikan aksanıyla konuştuğunu söylüyor. Bazıları ise asistanın ABD'den İngiltere İngilizcesine rastgele olarak geçtiğini ve eski haline geri getirilemediğini söylüyor.

Sorunlar, Google'ın asistana birden fazla dil konuşma desteği getireceğini duyurmasının bir hafta sonrasında çıkmaya başladı. Bu işlev, Google ile istediğiniz dilde konuşmanızı sağlıyor. İşlev şu an sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Japonca dillerinde çalışıyor ve ilk olarak iki dili seçmenizi gerektiriyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.09.08 20:11 - Son Güncellenme: 2018.09.08 20:11 - HABER MERKEZİ
A