Gizli tanık: 'Ulaş'ı döverken radyonun sesini açtılar'

Gizli tanık: 'Ulaş'ı döverken radyonun sesini açtılar'

Balıkesir Kepsut L Tipi Cezaevi'nde Ulaş Yurdakul adlı mahkûmun dövülerek öldürülmesine ilişkin davada gizli tanığın ifadesi ortaya çıktı.

2018.09.24 07:37 - Son Güncellenme: 2018.09.24 07:38 - Güncel
A
Gizli tanık: 'Ulaş'ı döverken radyonun sesini açtılar'

Yurdakul'un öldürülmesine ilişkin davanın Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Eylül'de görülen duruşmasında 'gizli tanık X' ifade verdi.

Gizli tanık, şunları anlattı: "Yurdakul öldüğünde koğuştaydım. Gece radyonun sesini sonuna kadar açmışlardı. Aşağıdan radyo sesi geliyordu. Yurdakul, bu arada dövüldü. Şu an mahkemede yargılanan herkes Yurdakul'u darp etti. Gece Mevlüt Sağlam, 'Fazla ses yapmayın, uyuyun. Odalardan çıkmayın' şeklinde bizi uyardı. Bu olaydan sonra mahkemeye Mevlüt ile gittiğimizde bana Ulaş'a vurduğunu söyledi." Gizli Tanık X, dövüldüğü için ayakta duramayan Yurdakul'un sayım sırasında koluna girildiğini ifade etti. Tanık Ulaş Hepdokuyucu ise sekiz ay Yurdakul ile aynı koğuşta kaldıklarını belirterek, "Ulaş'ı neredeyse her gece dövüyorlardı. Ulaş'a müshil şeklinde haplar içiriliyordu. Ulaş'ı zevk için dövdüklerini düşünüyorum. Ulaş, koğuşa ilk girdiğinde PKK'lı diye dövüyorlardı. Daha sonra da Bayrampaşa'da bir çocuğa sarkıntılık yaptı diye dövmeye başladılar. Oradan da tutturamadılar. Bence psikopatlık olsun diye dövüyorlardı" dedi. Duruşma, 10 Ekim'e bırakıldı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.24 07:37 - Son Güncellenme: 2018.09.24 07:38 - Kübra Coşar-pasif
A