Gemliklilere müjde! Toplu konut projesinin ilk etabı bitti

Gemliklilere müjde! Toplu konut projesinin ilk etabı bitti

Gemlik Belediyesi, devletten yalnızca arsa tahsisi alarak kendi öz kaynaklarıyla başlattığı Toplu Konut Projesinin 1.etabını tamamladı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, projede gelinen noktayı kamuoyu ile paylaştı.

2018.11.16 13:39 - Son Güncellenme: 2018.11.16 13:55 - Bursa Bölge
A
Gemliklilere müjde! Toplu konut projesinin ilk etabı bitti
03:16 Gemliklilere müjde ! Toplu konut projesinin ilk etabı bitti

İLGİLİ VİDEO

Gemliklilere müjde ! Toplu konut projesinin ilk etabı bitti

HABER: BURCU SEKMEN / KAMERA : SEFA BALABAN 

Bin 400 konutluk projenin ilk etabında 158 daire ve 8 dükkanın inşaatını tamamlayarak kura işlemlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Refik Yılmaz, "Denizden 300 metre yükseklikte ham bir bölgede çalışarak deprem riskine karşı büyük bir ölçüde önlem almış olduk. Gemlik'te sıkça karşılaştığımız o sıkışık yapılardan arınmak için vatandaşlarımıza takas imkanı da sunuyoruz. Aralık ayında takas ,işlemlerimiz başlayacaktır. Bu proje yalnızca bir konut projesi olarak tasarlanmadı, aile sağlığı merkezi ve sosyal yaşam merkezine kadar bir çok alana da projemizde yer vererek burasının bir cazibe merkezi olması için elimizden geleni yaptık" dedi.

905 Liradan başlayan taksitlerle

Toplu konut projesindeki daire fiyatlarının 105 ile 125 bin lira arasında değiştiğini açıklayan Başkan Yılmaz, 2+1 konut için vatandaşların yüzde 25 peşinat ödeyerek Ocak 2019'dan itibaren 905 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabileceklerini duyurdu.

"Gemlik Belediyesi'nin hiç borcu yok"

Gemlik Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 90 aylık süreyi değerlendiren Refik Yılmaz, göreve geldiğinde belediyenin 6 milyon lira borcu ve kasasında yalnızca 42 bin lirası olduğunu kaydederek söz konusu borçların tamamının kapatılarak belediyenin 'sıfır borçlu' bir kurum haline getirildiğine dikkat çekti. 


İlçede yapılan diğer çalışmalardan da bahseden Gemlik Belediye Başkanı, "Göreve ilk geldiğimizde sel baskınları yüzünden Gemlik'te hayat adeta felç oluyordu. Yapılan altyapı çalışmaları ile bu sorunu yüzde 90 oranında ortadan kaldırdık. Eski adıyla minibüs garajı olarak bilinen o karmaşık alanı düzenleyerek şimdi herkesin gözdesi olan Gemlik Kent Meydanını inşa ettik. İlçedeki ilk kentsel dönüşümü belediye binası ile başlattık. Kaldırımlar genişletilerek yayalarımızın can güvenliğini sağladık. Dere ıslahından otopark ve yol çalışmalarına,kapalı pazar yerlerine kadar bir çok proje ile Gemlik'e nefes aldırdık" diye özetledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.16 13:39 - Son Güncellenme: 2018.11.16 13:55 - Şeyma Nur Sezgin
A