Fitness'a giderken bunlara dikkat edin (ÖZEL HABER)

Fitness'a giderken bunlara dikkat edin (ÖZEL HABER)

Son zamanlarda fitness centerların sayısı hem salon olarak hem de kullanıcı olarak artmış durumda. Vatandaşların tercih etme sebeplerinin en başında güzel bir fizik ve sağlıklı yaşam geliyor. Ancak sağlığa kavuşayım derken sağlığınızdan olmayın.

2019.03.14 09:29 - Son Güncellenme: 2019.03.14 09:40 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Fitness'a giderken bunlara dikkat edin (ÖZEL HABER)

HABER MERKEZİ / BURSADABUGUN

Fitness centerlarda 40 yaşın üzerinde spor yapmak isteyen kişilerin risk altında olduğunu belirten Özel Esentepe Hastanesi Kardiyolog Uzm. Dr. Kemal Karaağaç, "Özellikle son 2 yılda fitness centerların kullanım hem bayanlarda hem de erkeklerde artmış durumda. Bu bağlamda spor yapmak kalbe faydalı ancak fitness centerlara başlamadan önce 40 yaşını geçmişsek, ailemizde kalp krizi geçiren insanlar varsa, sigara içiyorsak, şeker gibi kronik bir takım sağlık problemleri varsa öncesinde mutlaka kardiyoloji uzmanına danışıp neler yapıp neler yapmamamız konusunda bir fikir aldıktan sonra düzenli spora başklamaya karar vermek hayati açıdan önemlidir" ifadelerini kullandı.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Dikkat edilecekler noktasında, "20 ila 30 yaş arasında olan gençlerde herhangi bir sağlık problemi yoksa bir sağlık değerlendirmesine gerek yok ancak, özellikle 40 yaşını aşmış insanlarda ve daha öncesinden herhangi bir spor alışkanlığı olmayan insanlarda düzenli olarak spora başlanacaksa öncesinde ciddi bir değerlendirme yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.14 09:29 - Son Güncellenme: 2019.03.14 09:40 - HABER MERKEZİ
A