Fırtına obüsleri YPG hedeflerini vuruyor!

Fırtına obüsleri YPG hedeflerini vuruyor!

Suriye'de Şedya ve Surki bölgelerinde terör örgütü YPG hedefleri vuruluyor.

2018.01.18 07:18 - Son Güncellenme: 2018.01.18 08:37 - Güncel
A
Fırtına obüsleri YPG hedeflerini vuruyor!
06:07 Çok sayıda tank ve fırtına obüs topları Suriye sınırına ulaştı

İLGİLİ VİDEO

Çok sayıda tank ve fırtına obüs topları Suriye sınırına ulaştı

Habertürk TV'nin haberine göre, fırtına obüsleri sınır hattındaki 7 noktada terör örgütü YPG hedeflerini vuruyor.

OPERASYON ÖNCESİ ŞOK

Operasyon öncesi Afrin'de çözülme var. İlçedeki PKK elebaşlarından Veyzi Hicazi, Azez'e kaçıp muhaliflere teslim oldu. "PKK'nın medya şovlarına kimse aldanmasın", diyen Hicazi, "Türk ordusu harekatın başlamasından birkaç saat sonra Afrin'de olur" dedi.

DUVARLAR KALDIRILDI

TSK operasyon için hazırlıklarını sürdürürken, Afrin'in doğu kanadında Türk askerinin ÖSO ile birlikte kente giriş yapacağı 7 nokta belirlendi. 4 farklı gruptan oluşan ÖSO birlikleri de TSK'nın operasyonuna destek için bölgeye nakledildi. Sınır hattında 12 noktada operasyon için sınır duvarları kaldırıldı.

AZEZ'DE HAZIRLIK

TSK'nın Suriye sınırına askeri araç sevkıyatı sürerken, Afrin'e komşu Azez'deki muhalifler de olası operasyon için hazır bekliyor. Azez'de, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri mevzilerinde eli tetikte görev yapıyor ve Türkiye'nin olası bir operasyonunda görev almak istiyor. Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin en büyük şehirlerindenHalep'e bağlı Azez'in kontrolü, iç savaşla birlikte rejim güçlerinden ÖSO'ya geçmişti. Kimi zaman DEAŞ ve PYD'nin saldırılarına maruz kalan Azez'deki terör unsurları, Fırat Kalkanı Harekatı ile birlikte temizlenmişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.18 07:18 - Son Güncellenme: 2018.01.18 08:37 - Aysın Komitgan
A