Fatih Terim: Eğer kazanamıyorsam...

Fatih Terim: Eğer kazanamıyorsam...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda 1-0 kazandıkları Antalyaspor maçında riske girmekten hiç çekinmediğini söyledi.

2018.10.07 00:04 - Son Güncellenme: 2018.10.07 00:05 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Fatih Terim: Eğer kazanamıyorsam...

Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, UEFA Şampiyonlar  Ligi'nde Porto ile oynadıkları karşılaşmada da olduğu gibi kapalı savunmaları  açmakta zorlandıklarını belirtti.

Terim, 72 saat aradan sonra yeniden maç oynadıklarını dile getirerek,  bunun da fiziki manada mesajlar verdiğini kaydetti. Buna rağmen koşu mesafelerinin iyi olmasının önemli olduğunu vurgulayan Terim, şöyle konuştu:

"Maçta pozisyon vermememiz bizim için iyi bir şey.Oyunu ileride kurma  felsefesine yavaş yavaş alıştık. Oyun tarzımızın en büyük sıkıntısı az kişinin  olduğu alanlarda kaptırdığımız toplar kalemizde tehlikeye yol açması. Bu maçta  bunu önlediğimizi düşünüyorum. Kalemizi bulan ilk şut, 60-70. dakikalardaydı.  Muslera'yı ilk defa yerde yatarken gördüm. Oyunun kontrolünün bizde olması  sevindiriciydi. 600 pas barajını geçmişiz. Bu bizim için önemliydi çünkü ekonomik  de oynamak zorundaydık. Porto'daki presi, biraz dinlendikten sonra da yapacağız  ama yavaş yavaş alışacaklar. Bir maçta o kadar değil. Bugün bizim için en önemli  şey, rakip sahada pas yapabilmekti. 18'in içinde ve civarında oyunun kontrolü ve  pas yapmak bizim için çok iyiydi. Bu arada rakibi de ikinci yarı oynatmadık.  Burada tılsım golde. Özellikle deplasmanlarda golü ne kadar erken bulursak  Rodrigues, Onyekuru ve Sinan'ı o kadar çabuk devreye sokarız. Oyun sıkıştıkça da  onların işleri zor. Sabırla bu kritik haftada üç puan aldıkları için oyuncularımı  kutluyorum. Bir diğeri de penaltı, gol kaçırmışız daha önceleri, hak etmediğimiz  puanları kaybetmişiz. Oyun 0-0 gittikçe, oyuncularımın aklında 'Yav yine mi puan  kaybediyoruz' duygusu olabilir. Porto'da 'Bazen kaybederken kazanırsınız.  İnşallah Allah bize Porto'da kaybederken kazanmayı nasip etsin.' demiştim.  Öğrenecekler hepsini, daha iyi takım olacağız inşallah."

"Donk diye vurdu"

Terim, maç içerisinde oyuncu değişikliğinde Maicon ve Donk'u forvette  oynatmasına ilişkin bir soru üzerine, her teknik direktörün bir tavrı ve tarzının  olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Şapkadan tavşan çıkartma, son zamanlarda şapkadan çıkaracak hayvan kalmadı. Dolayısıyla bazen böyle oluyor. Maçı kazanmak için oyunu riske etmekten hiç çekinmedim. Hayatım boyunca da çekinmedim. Soyunma odasına kazanamadan  döndüğümde, eğer kafamdakileri yapmamışsam çok mutlu olmuyorum. O ana kadar  ağdan ve soldan 29 orta atmışız. Bir tanesine vuramamışız. Maicon'u daha önce  bir maçta Ali Sami Yen'de beş dakika denemiştim. Gol olduktan sonra tekrar yerine  çekmiştim. Bu sefer bir yetmedi. Hocaların da kendine göre prensip ve ilkeleri  vardır. Yani, eğer kazanamıyorsam bir santrfor çıkartıp, bir santrfor sokmam.  İkincisini sokarım. Hatta üçüncüsünü de sokmuşluğum var. Benim ki Allah'ın kanunu  değil ya insan kanunu, değişebilir. Maicon'u soktuk, baktık ki olmadı, bu sefer  Donk'u soktum. O da donk diye vurdu. Allah razı olsun. Futbolcularımı kutluyorum.  Bunlara alışacaklar, galibiyetlerden erken tatmin olmayacaklar. Kendilerine isyan  edecekler, kabullenmeyecekler. Bugün berabere bitse de ben kendilerini tebrik  ederdim. Çünkü, 8 günde üç maç oynadılar artı bu kadar da asıldılar maça. Ben  bunu istiyorum,Galatasaraylılar da bunu istiyor. Formasının hakkını versin,  isterse mağlup olsun."

Maçın hakemi Cüneyt Çakır'la ilgili soru üzerine genellikle hakemlerle  ilgili konuşmadığına dikkati çeken Terim, Çakır'ın hem Avrupa hem de dünyada  korunması gerektiğini aktararak, "Hepimiz hata yapıyoruz. Şu anda diyecek bir şey yok. İyi bir hakemdir." dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.10.07 00:04 - Son Güncellenme: 2018.10.07 00:05 - HABER MERKEZİ
A