Evlenecek çiftler mağaza mağaza geziyor: Beyaz eşyalar 1 yılda yüzde 70 arttı

Evlenecek çiftler mağaza mağaza geziyor: Beyaz eşyalar 1 yılda yüzde 70 arttı

Yeni evlenecek olan çiftlerin ev kurma telaşı aylar öncesinden başlarken, alınması gereken eşyaların pahalılığı da çiftleri düşündürüyor. Özellikle bütçeyi en fazla zorlayan eşyaların başında gelen beyaz eşya setlerinin fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 70 artarken, 4 - 5 ürünlü setlerin fiyatları ortalama 80 ile 100 bin TL arasında değişiyor. İşleri geçen yıla göre düşük olan işletmeciler ise cazip kampanyalar ile ürünlerini satmaya çalışıyor.

2024.05.08 20:01 - Son Güncellenme: 2024.05.08 20:10 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Evlenecek çiftler mağaza mağaza geziyor: Beyaz eşyalar 1 yılda yüzde 70 arttı

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Türkiye'de faaliyet gösteren beyaz eşya mağazaları şu günlerde, daha çok evlenecek olan çiftleri ağırlarken, mağaza işletmecileri gelen çiftlerin bir çoğunun fiyatlara bakıp geri döndüğünü söylüyor.

Ev kirası, mobilya ,düğün masrafları derken evini baştan aşağı düzmek zorunda kalan çiftlerin bütçesini en çok zorlayan ürün grubu ise beyaz eşya takımları.

Öyle ki geçtiğimiz yıl yaklaşık 13 bin TL civarında olan ortalama bir bozdolabı bu yıl 20 Bin TL'den satılırken, içinde 4 - 5 ürün olan beyaz eşya setlerinin fiyatları 80 ile 100 bin arasında değişiyor.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren bir beyaz eşya mağazası işletmecisi Soner Okay,  yeni ev kuran çiftlerin veya  evine yeni eşya almak isteyenlerin piyasanın altında ürün almak için mağaza mağaza gezdiklerini dile getirip kendilerinin ise enflasyona bağlı yaşanan fiyat artışlarına karşı ürünlerini satmak için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıla göre göre beyaz eşya fiyatlarının ortalama yüzde 70 oranında artış gösterdiğini söyleyen işletmeci Soner Okay,  "fiyatlarımız son 4 aydır aynı şuan için her hangi bir zam söz konusu değil, ancak piyasada sürekli bir hareket var, önümüzdeki süreçte ne olur bizde bilemiyoruz,  işlerimiz geçen yıla göre daha düşük çünkü insanların alım gücü düştü, sürekli uygun ürün almak için geziyorlar vatandaşa da hak veriyoruz, geçtiğimiz yıl 30 ile 50 bin arasında değişen beyaz eşya setleri bu yıl en düşük 80 bin TL bizde bundan memnun değiliz çünkü insanların alamadığı bir şeyi satamamak bizide zorluyor, o yüzden en azından ödeme kolaylığı başta olmak üzere çeşitli kampanyalar yapıyoruz'' dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.08 20:01 - Son Güncellenme: 2024.05.08 20:10 - FATİH MISIR
A