Erdoğan ve Bahçeli'den Yenikapı'da önemli açıklamalar!

Erdoğan ve Bahçeli'den Yenikapı'da önemli açıklamalar!

''Cumhur İttifakı'' İstanbul'da ortak miting düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aldığı resmi rakama göre mitinge 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını söyledi. Erdoğan, ''Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, 'döviz yükselecek, şöyle, böyle olacak' bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz'' dedi. MHP lideri Bahçeli ise ''İstanbul, Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir'' ifadesini kullandı. Binali Yıldırım da, ''Ey İstanbul, ey gençler gelin birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım. Bu uğurda birlikte çalışmaya, benim kankam olmaya gençler var mısınız?'' şeklinde konuştu.

2019.03.24 15:39 - Son Güncellenme: 2019.03.24 18:05 - Siyaset
A
Erdoğan ve Bahçeli'den Yenikapı'da önemli açıklamalar!

''Cumhur İttifakı''nın, İzmir ve Ankara'dan sonra üçüncü büyük mitingi İstanbul'da gerçekleştirildi.

ERDOĞAN, MİTİNGE KATILAN KİŞİ SAYISINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'daki "Büyük İstanbul Mitingi"ne 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını bildirdi. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın, "Sağduyunun Birlikteliği" sloganıyla Yenikapı'da düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde konuşma yapmak üzere çıktığı platformda vatandaşları selamladı. Bu sırada "Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi" adlı şarkıya eşlik eden Erdoğan, "Rabia" işareti yaptı.

Sözlerine, "Ey İstanbul, sevda nedir bilmezken sevdalı olduğum şehir. Gök kubbenin altında, kubbeler arasında nakış gibi işlenen şehir. Ey şehadetlerle alınan, şehitleriyle şahlanan şehir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin İslam alemine işaret ettiği, ashabıyla gazaya koştuğu şehir. Asr-ı Saadet'ten gelen misafiriyle şereflenen şehir. Fethi, Fatih Sultan Mehmed Han'a nasip olan şehir. Tekbirlerle alınan, tevazuyla girilen, aşkla mamur edilen şehir. Adaletin, huzurun, hakikatin, hakkaniyetin hakim olduğu şehir. Her inançtan, kökten, kesimden insanın güvenle yaşadığı eman şehir. Herkesin gözü olduğu, gözdesi olduğu İslam şehri. Seni yürekten selamlıyorum İstanbul." diye başlayan Erdoğan, İstanbul'un Ayasofyası'yla, Sultanahmet Camisi'yle, en son Büyük Çamlıca Camisi'yle göz kamaştırdığını anlattı.

"Marmarayı'yla, Avrasya Tüneli'yle, Boğaz'a gerdanlık gibi dizilen köprüleriyle kıtaları birleştiren İstanbul. Üzerine şiirler yazılan, resimler yapılan ve bağrında nice sanatçıları barındıran İstanbul. Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul" diyen Erdoğan, Yenikapı'nın bugün bir başka güzel olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Elhamdülillah gözümüzün görebildiği kadarıyla muhteşemsin İstanbul. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul'u. İşte böylesi bir iman, aşılmaz denilen surları yerle yeksan etmişti. İşte böylesi bir azim, asırlarca İstanbul'a dünyayı yönettirmişti. 15 Temmuz'un hemen ardından 7 Ağustos'ta yine bu meydanda bir araya gelip, dosta, düşmana birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi göstermiştik. Yenikapı ruhu, İstanbul'u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Sayın Bahçeli ile AK Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerimle, Cumhur İttifakı'na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapıda'yız. Şu anda aldığım resmi rakam, 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk, tek gönül olduk, bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk."

Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhur İttifakı sadece iki partinin değil, tüm Türkiye'nin, tüm milletin ittifakıdır. Böyle olduğu için de Türkiye'yi hedef alan herkes, Cumhur İttifakı'na saldırıyor. İçeriden ve dışarıdan ne yaparlarsa yapsınlar boş. Biz milletimizle birlikte Allah'ın izniyle, bir çağın kapanıp bir çağın açıldığı bu şehri, kıyamete kadar bir İslam şehri, bir Türk şehri olarak korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



İstanbul'un Ebu Eyyub el-Ensari'nin rüyası, Fatih Sultan Mehmed'in emaneti, Yavuz Sultan Selim'in gözbebeği, Kanuni Sultan Süleyman'ın nefesi, Sultan Abdülhamit'in namusu olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu şehir ki Gazi Mustafa Kemal'in son nefesidir. Şehit Başbakan Adnan Menderes'in hayalidir. Merhum Turgut Özal'ın rüyasıdır. Merhum Necmettin Erbakan Hocamızın duasıdır. Merhum Alpaslan Türkeş'in sevdasıdır. Bu şehir bizim de hizmetkarı olmaktan şeref duyduğumuz, davamız, aşkımız, sevdamız, hayalimiz, duamız, her şeyimizdir. İstanbul'u halkıyla bir olup 25 senede bu şehri sadece -CHP ne demektir, çöp, çukur, çamur- bunlardan kurtarmakla kalmadık, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı hale getirdik. Asırlar sonra İstanbul'u yeniden dünyanın merkezi şehirlerinden biri yaptık" değerlendirmesini yaptı.

"İŞTE DEMOKRASİNİN, MİLLİ İRADENİN KALESİ İSTANBUL BU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi öyle bir ses verelim ki İstanbul'un tüm ilçelerinden, mahallerinden, hanelerinden duyulsun ama dünya da duysun" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ey İstanbul, 31 Mart'ta İstanbul'u daha da yükseltmek için Cumhur İttifakı'nın yanında yer almaya var mısın Ey İstanbul 31 Mart'ta gözleri hala sende olanlara cevaplarını vermeye hazır mısın Ey İstanbul, 31 Mart'ta hala senin camilerinden, minarelerinden dalga dalga yayılan ezanlarına, göklerinde nazlı nazlı dalgalanan bayrağına tahammül edemeyenlere mesajını vermeye hazır mısın Ey İstanbul, 31 Mart'ta İstanbul'un yönetimini değil, ülkemizin ve milletimizin kazanımlarını hedeflerini derslerini veremeye hazır mısın Ey İstanbul 31 Mart'ta seni aşkla sevip hizmet edenlerle, seni çarpık ittifaklarının manivelası yapmak isteyenlerin tefrikini yapmaya var mısın Maşallah... İşte fethin İstanbul'u bu. İşte üç kıta, 7 iklime hükmeden İstanbul bu. İşte demokrasinin, milli iradenin kalesi İstanbul bu."



Erdoğan, vatandaşların tezahüratları üzerine "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Hanım kardeşlerimin şu cevvaliyeti var ya, kaleyi içeriden fethedeceğiz, ben buna inanıyorum. Zaten kale içeriden fethedilir" dedi.

Seçime bir hafta kaldığını ve gece, gündüz çalışmaya devam edeceklerini aktaran Erdoğan, "İnşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber yine burada, şöyle çok fazla da uzatmadan bir de zaferin şenliğini yaparız. Ona da hazır mıyız Öyleyse çok çalışacağız. İşi hafife almayacağız. 15 Temmuz'un kahraman şehri İstanbul, Rabbim hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

''Adaletin huzurun hakkaniyetin hakim olduğu şehir. Her inançtan her kesimden insanın güvenle yaşadığı şehir. Herkesin gözü gözdesi olduğu İslam şehri.

Seni yürekten selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün yine bir başka güzel. Muhteşemsin İstanbul. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul'u. Aldığım resmi rakama göre 1 milyon 600 bin kişi Yenikapı'da. AK Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş kardeşimle Cumhur İttifakı'na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin.

''1 NİSAN'DAN SONRA YİNE BURADA ZAFERİN ŞENLİĞİNİ YAPARIZ''

İnşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber yine burada, şöyle çok fazla da uzatmadan bir de zaferin şenliğini yaparız. Hedefimiz 2023'e kadar otopark kapasitemizi 123 bin araca çıkartmaktır. Bay Kemal temelini attık nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) de kısa bir zamanda bitireceğiz. Dünyada parmakla gösterilen bir AKM yapıyoruz. Opera binamız olacak daha büyük her yönüyle muhteşem.

''29 EKİM'DE FAZIL SAY'IN KONSERİ OLACAK''

Bitirdikten sonra orada bir konserimize gelirsin. Ankara'dakine gelemiyor. 29 Ekim'de Fazıl Say'ın orada konseri olacak kendisinin güftesi bestesi olacak. Derdimiz sen hangi zihniyettensin değil ya. Gelin tek millet olalım. Yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kuruyoruz. Burada 20 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. 3,5 katrilyon lira maliyetle, Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruyoruz. Eyüpsultan Göktürk'te tarımsal teknoloji geliştirme merkezini kuracağız. Tarihi Yarımada'yı da kadim şehir olarak ilan ederek, restorasyon seferberliği başlatacağız. İstanbul'a 900 trilyon liralık bir yatırımla dev bir film platosu kuracağız. Denize kıyısı olan 22 ilçemizdeki 170 km'lik kıyı şeridini kesintisiz ve engelsiz şekilde düzenleyerek İstanbul halkının hizmetine sunacağız. Şehrin her köşesinde, 300 mahalleye 955 kreş açacağız.

''SEÇİM SONRASI BUNUN FATURASINI SİZE AĞIR KESECEĞİZ''

Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, 'döviz yükselecek, şöyle, böyle olacak' bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin (döviz) içerisine girenlere sesleniyorum: Hepinizin kimliğini biliyoruz. Hepinizin neler yaptığını biliyoruz. Şu anda BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti aldatamayacaksınız. Bizim paramız Türk Lirası. Buna sahip çıkacağız. Bunların oyununa da gelmeyeceğiz ve bu faturayı da bunlara ödeteceğiz.''

BİNALİ YILDIRIM: AYIRMAK YOK, ÖTEKİLEŞTİRMEK YOK

''Cumhur İttifakı''nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Parti'li Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmada, 1994'te İstanbul'u ayağa kaldıran Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak bu kenti yönetmeye talip olmakla şanslı olduğunu söyledi. İstanbulluların sandıkta vereceği oyla başkan seçilmesi halinde çok daha fazla çalışacağını anlatan Yıldırım, farklı medeniyetlere başkentlik yapmış kenti, dünyanın yıldızı yapacağını ifade etti.

Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yüz binlerin Yenikapı Etkinlik Alanında topladığını hatırlatarak, "15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, liderliği ve dirayetiyle o gece hak ettikleri cevabı verdiklerinden, Cumhurbaşkanımızdan sonra ilk görüştüğüm lider Sayın Devlet Bahçeli oldu. Yenikapı'ya ruh veren 15 Temmuz İttifakı, Cumhur İttifakı esasında o gece kuruldu. Şimdi de beka için 'Milli Karar, Cumhur İçin İstikrar' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bu ittifakı, cumhurun ve İstanbul'un geleceği için devam ettiklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Bu birlik ve beraberlik olduğu müddetçe İstanbul ve Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir derdinin olmayacağına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"1994'te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak, Cumhuriyetimizin 100. yılında da İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağız. İstanbul hazır mısın? 31 Mart'ta evet diyor muyuz? İstanbul'u sükunetle, ortak akılla, ehliyetle, gönül birliğiyle tabii ki icraatla hem de yıldırım hızıyla herkesin mutlu olacağı bir kent yapacak, herkesin hakkını aldığı bir yönetimi mutlaka ortaya koyacağız. Bu muhteşem tablo 'İstanbul 1 Nisan'ı karşılamaya hazır' diyor. Yine bizi mahcup etmediniz. Bu meydanda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ışığı parlıyor. Bu meydanda Milliyetçi Hareket Partisi'nin üç hilali dalgalanıyor. Bu meydanda Cumhur İttifakı'nın gür sesi yankılanıyor. Bu muhteşem tablodan gurur duyuyor, güç alıyoruz. Şu ana kadar azimle, gayretle nasıl çalıştıysam, bundan sonra da öyle çalışacağım. Gelecek 5 yılda da sizin desteğinizle aziz İstanbul'a aynı heyecanla, aynı kararlılıkla hizmet edeceğime Yenikapı'da sizlerin huzurunda söz veriyorum. 'Bizden, sizden, o partiden, şu partiden' diye ayırmadan herkes için hizmet götüreceğiz. Herkes için çalışacağız. Çünkü bize yakışan sevgi ile çalışmak ve İstanbulluya hizmet etmektir. Eğer siz mutlu olursanız ben daha çok mutlu olacağım. Ayırmak yok, ötekileştirmek yok. İnancımızda, birlik, beraberlik, kardeşlik ve birlikte Türkiye olmak var. Türkiye'yi cennet yapan bu güzel duygulardır. İstanbul'u cennetten köşeye dönüştürmek, bu anlayışla mümkün olacak."

"TÜRKİYE, İNSANLIĞIN VE MERHAMETİN SON KALESİDİR"

İnsanların birbirini daha çok sevmesi ve daha çok kucaklaşmaları gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Daha çok kaynaşacağız. Sahip olduğumuz zenginlikleri hep hatırlayacağız. Etrafta terör var. Savaş, şiddet ve kötülük var. Bölmek, ayırmak isteyenler var. Ama bir de Türkiye ve İstanbul var. İşte burası Yenikapı. Yenikapı ruhu var. 15 Temmuz'da yenilmeyen Türkiye'nin ruhu burada. Siz bu meydanı doldurdukça ne hainlere yeniliriz ne de ekonomimize saldıranlara 'eyvallah' ederiz. Sizin, bu milletin kim olduğunu hala öğrenemediler. Bu millet, iyiliğin ve güzelliğin ta kendisidir. Sizler, mütevazi, samimi, çalışkan Anadolu insanlarısınız. Türkiye, insanlığın ve merhametin, son kalesidir" ifadelerini kullandı.

Bir hafta sonra sandık başına gidileceğini hatırlatarak, destek isteyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Nasıl bir İstanbul'da yaşamak istediğinizi cümle aleme göstermeye hazır mısınız? Vereceğiniz her oy, İstanbul'un aydınlık yarınları demek. Daha çok iş, daha çok aş, daha çok bereket, daha çok üretim demek. Daha rahat ve kolay bir ulaşım demek. Daha konforlu bir yaşam demek. Mühür sizde. Sandıkta kardeş İstanbul çıkacak buna var mısınız? Sandıktan güçlü, üreten İstanbul çıkacak buna var mısınız? Sandıktan, tecrübe çıkacak buna var mısınız? Sandıktan büyüyen, yükselen Türkiye çıkacak, buna hazır mısınız? Size daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli bir şehir, bir İstanbul sözü veriyorum. İşte bu söz, Yıldırım sözüdür. Kalbi İstanbul için atan, gönlü Türkiye sevdasıyla dolu kardeşlerim harikasınız. Hiç merak etmeyin. İçiniz rahat olsun. Işıl ışıl, yeşile doymuş, çiçekle ağaçla su ile hemhal olmuş, çok üreten, kazanan, kolay ulaşılan ve huzur içinde yaşanılan bir İstanbul hepimizin hakkı. Bu İstanbul'da trafik ve ulaşım çile olmaktan çıkacak."

"İSTANBULLULARI MUTLU EDECEK ÇOK GÜZEL PLANLARIMIZ VAR"

Binali Yıldırım,
seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında da bilgi vererek, "Kaldırımlar, sahiplerine verilecek. İstanbul'da birlikte yaşamanın tadını çıkaralım. 31 Mart'ta gönül belediyeciliği için var mısınız? Bunu yapmaya gücümüz var. Bilgimiz, birikimimiz, tecrübemiz, planlarımız, projelerimiz hazır. Cumhurbaşkanımız bazı projelerden bahsedecek. Ancak bütün İstanbulluları mutlu edecek çok güzel planlarımız var.

''GENÇLER BİRLİKTE ÇALIŞMAYA, KANKAM OLMAYA VAR MISINIZ?

Bu imkanları, İstanbul'un imkanlarını adil bir şekilde hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Anneler çocuklarınız en güzel anaokuluna gidecek. Dünyada hangi meslek geçerliyse onun diplomasını alacak. İstanbul'da çalışmak isteyene iş kendi işini kurmak isteyene destek bizden. Müjde veriyorum; ey İstanbul, ey gençler gelin İstanbul'da birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım. Bu uğurda birlikte çalışmaya, benim kankam olmaya gençler var mısınız? Hanımefendiler birlikte yürümeye hazır mısınız? Beyefendiler omuz omuza el ele daha güzel İstanbul için var mısınız? Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ben hazırım siz de hazır mısınız? 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na İstanbul'da ve ilçelerinde rekor oyla sandıkta çıkarmaya var mısınız? 31 Mart'ta hep birlikte büyük ve kardeş İstanbul olalım. Finali Binali ile yapalım mı?" şeklinde konuştu.

BAHÇELİ: İSTANBUL, CUMHUR İTTİFAKI'NIN HASSASİYET VE HAYSİYET MERKEZİDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada, gecesi sümbül kokan, Türkçesi bülbül kokan İstanbul'un bugün muhteşem olduğunu ve tarih yazdığını söyledi.

Cumhur İttifakı'nın 3. ortak mitingi vesilesiyle bir kez daha Yenikapı mucizesine imza atıldığını dile getiren Bahçeli, "İstanbul'da yeniden diriliş ve yükselişin müjdesini veriyorsunuz. Allah nazarlardan esirgesin. Yenikapı adeta uçsuz bucaksız gelincik tarlası olmuş, çağlıyor. Al bayrağa bürünmüş, pırıl pırıl parlıyor. 7 Ağustos 2016'dan tam 960 gün sonra 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünden 983 gün sonra Yenikapı'da muhteşem bir heyecan ve milli bir coşkunun bayraktarlığını yapıyorsunuz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu İstanbul'da 'birim, iriyim, diriyim, Türkiyem' diyen cesur yüreklere. İstanbul'u fetheden mübarek irade sizler gibi şanlıydı. İstanbul'da Türk milletinin mührünü vuran kutlu ecdadımız, sizler gibi korkusuz ve kahramandı. İstanbul'da yaşayan her insanımıza, Yenikapı'yı tıklım tıklım dolduran her kardeşimize, her güzel evladına şükranlarımı sunuyor. Hepinize hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.


31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ülkeye, millete, İstanbul'a, milli birlik ve bekaya, hayırlı sonuçlara vesile olmasını Allah'tan niyaz eden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul, sıradan bir şehrin adı değildir. İstanbul, tarihtir, medeniyettir, kardeşliktir, fetihtir. Nitekim dünyanın en büyük Türk-İslam kentidir. Beşeriyetin gözü, İstanbul'un üzerindedir. Mazlumların kulağı, İstanbul'a çevriktir. Masumların kalbi, İstanbul için çarpmaktadır. İstanbul, Kudüs'ün kardeşidir, Kerkük'ün kaderidir, Kaşgar'ın umududur, Akşemsettin'inden Bişkek'e, Üsküp'ten Halep'e, Hicaz çöllerinden Asya Stepleri'ne, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar bütün Türk ve İslam yurtlarının son siperidir. Bu siper düşerse, Türkiye'miz gider. Tarihimiz sükut eder, milli ümitler söner. 

Kıtalar arasında at koşturan, coğrafyaları kumaş gibi kesen, cihanı adaletle kavrayan, tarihe silinmez iz ve eserler bırakan aziz ecdadımız gelecek ülkülerini İstanbul'da bulmuştur. İstanbul, cumhurun irfanı, cumhurun istiklal meşalesidir. Bu nedenle İstanbul, Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. İstanbul demek Türkiye demektir."

"GELİN DE DEDELERİNİZ GİBİ SİZİ AYNEN YERİN DİBİNE İNDİRELİM"

İstanbul'da atılacak bir adımın yankısının, Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Amerika'ya kadar her yerden hissedileceğini, her taraftan işitileceğini belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhur İttifakı olarak bunun bilincindeyiz, tarihi görev ve sorumluluklarımızın fevkindeyiz. Ne var ki zalimler boş durmuyorlar. Hainler boşa zaman geçirmiyorlar. Türk ve İslam düşmanları çevremizde vızır vızır geziyorlar. 15 Mart 2019 günü, Yeni Zelanda'da Cuma Namazı esnasında iki camiye hunharca saldırı düzenlendi. Maalesef 51 din kardeşimiz şehit edildi, 47 din kardeşimiz de yaralandı. Alçak teröristler, 630 yıl önceki Kosova Savaşı'nın kinini tutuyorlardı. Barbar Haçlılar, 336 yıl önceki Viyana Kuşatmasının öfkesini taşıyorlardı.

Yeni Zelanda'yı kana bulayan vandallar, Müslümanların Avrupa'da ilerleyişinin durdurulduğu bin 287 yıl önceki Puvatya Savaşı'nı hafızalarına kazımışlardı. Karşımızdaki mukaddesat ve mukadderat düşmanları, 566 yıl önce fethedilen İstanbul'u hala akıllarından çıkaramamışlardı.''

Yeni Zelanda'da camileri kundaklayıp Müslümanları şehit eden canilerden birisinin Türk milletine açıkça "Boğaz'ın batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı dener, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya, minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol tekrar Hıristiyan şehri olacak" dediğini ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Şu anda Boğaz'ın batı yakasındayız. Avrupa Kıtası'ndayız. İşte buradayız, Yenikapı'dayız. Ey katiller gelin de görelim, gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim. Konstantinopolis diye bir yer yoktur. Bununla birlikte Kürdistan diye bir yer de asla olamayacaktır. İstanbul, Müslüman Türk milletinin namus timsalidir, hilalimizin şerefidir. Hiçbir müstevli emel ve hedef bu aziz kentimize musallat olmaya cüret ve cesaret edemeyecektir. Camilerimize, minarelerimize, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa ya o gözü oyarız, ya da o gözün bulunduğu melanet bedeni harabe bina gibi yıkarız."

"TEHDİT AYNIDIR, SENARYO AYNIDIR, OYUN AYNIDIR"

"Milli beka" denildi mi keyfi kaçanların, Türk ve İslam'ın karşısındaki çetin ve dehşet verici tehlikeleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelen yabancı uzantılar olduğunu dile getiren Bahçeli, "Zaman değişip aktörler farklılaşsa da, tehdit aynıdır, senaryo aynıdır, oyun aynıdır, hesap aynıdır, komplo aynıdır, saldırılar tıpa tıp birbirine benzemektedir. PKK/PYD/YPG/FETÖ'nün kanlı, kahpe ve kiralık tetikçi olarak seçilmesi vahşetin küresel elebaşlarına nüfuz etmiş Türk ve İslam düşmanlığının yegane sebeplerinden birisidir. Türkiye'yi yıkmak istiyorlar, yıktırmayacağız. Türk milletini bölmek istiyorlar, böldürmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, tek yürek, tek bilek, tek nefes halinde Türk milletinin gücünü dosta da düşmana da göstereceğiz" diye konuştu.

"Buradan şer ve zillet emellere sesleniyorum" diye konuşan Bahçeli, "Sakın aldanmayın. Yanlış hesap yapmayın. Hesap hatasının bedelini Malazgirt'te, Mohaç'ta, İstanbul'un Fetih'inde ödediniz. Müslüman Türk'e kefen biçmenin bedelini Çanakkale'de, Anafartalar'da, İzmir'de ödediniz. O günkü ruh ölmedi, bugün burada Yenikapı'da yaşıyor. Hevesiniz boşuna, çabanız beyhudedir. İhanet çemberi ve kuşatma mutlaka kırılacaktır. Türk milleti mutlaka selamete çıkarılacaktır. Zillet İttifakı'nın kumpasları muhakkak çürütülecektir" ifadelerini kullandı.


"15 TEMMUZ'DA ZULÜM VE ZULMET DOLU BİR GECE YAŞANDI"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz'da zulüm ve zulmet dolu bir gecenin yaşandığını belirterek, 15 Temmuz'da FETÖ'nün işgal teşebbüsünün 251 kahramanın şehadetiyle 2 bin 193 gazinin fedakarlıklarıyla milletin topyekun direnişiyle engellendiğini söyledi. 

Bahçeli, 15 Temmuz'da milli bekanın neredeyse imha olacağını, Türk milletinin az kalsın birbirine düşüp devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün tasfiye edileceğini anlatarak, "İhanetin hevesi, milli haysiyetin müdahalesiyle kursağında bırakıldı. Cumhur İttifakı 15 Temmuz gecesi fiilen kuruldu. 7 Ağustos 2016'de yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile Cumhur İttifakı imrenilecek ruhunu kazandı. Bu ruh sayesinde Türkiye'nin önü açıldı. Belirsizliklerin koyu sisi dağıtıldı. Bu ruh sayesinde Türkiye düşmanlarına karşı müstesna ve müessir bir iradeyle çok sağlam ve aşılmaz bir cephe kuruldu. ekonomik teröre karşı aynı gemiye bindik beka düşmanlarına karşı aynı mevziye girdik. Bütün siyasi dürtüleri, kısır çekişmeleri, dipsiz ve sonuçsuz problemleri geride bıraktık" diye konuştu.

15 Temmuz'un Türkiye'nin miladı, yeniden doğumu ve yeni bir diriliş destanı olduğunu belirten Bahçeli, böyle inandıklarını ve bu kararla hareket ettiklerini söyledi.



Bahçeli, terör örgütlerine emperyalist odaklara, döviz çetelerine, sermaye şebekelerine karşı el ele vererek güç birliği ve gaye birliği yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Suriye yanıyordu, Irak ağır sorunlara mahkumdu, Kafkaslar buhrandaydı, Balkanlar bunalımdaydı, deniz ve kara sınırlarımız mütecaviz baskılara maruzdu. ABD etrafımızı mayınlıyor, Avrupa Birliği içimizi karıştırıyor, bazı Körfez ülkeleri sabrımızı test ediyordu. Ayrı düşemezdik, hesabi davranamazdık, Türkiye'yi heba edemezdik, önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben demeliydik. Konu vatansa konu milletse konu istiklal ve beka ise nefsimize tutsak olamazdık egolarımıza yenik düşemezdik. Az kazandıran çok kaybeden çetelesi tutamazdık. İman varsa imkan var dedik. İman ve irade varsa ihanet sonuç alamayacak inancıyla kenetlendik, Cumhurun İttifakı'na fikriyatıyla kucaklaştık."

"ZİLLET İTTİFAKI KAVGA VE DAĞINIKLIKTIR"

Türkiye'nin yaşadığı kötü ve karanlık günlerin tekrar etmemesi için 31 Mart seçimlerinin milli iradenin tercih ve desteğiyle kazasız belasız temin edilmesi ve Cumhur İttifakı'nın duruşuyla temellenmesi gerektiğini aktaran Bahçeli, şöyle konuştu:

"31 Mart seçimleri bu açıdan beka seçimidir. İstanbul için bir kader seçimidir. Zillet şemsiyesi altında toplanıp Türkiye'nin kuyusunu kazanlara 31 Mart'ta izin ve icazet asla verilmemelidir. İstanbul'da PKK'ya geçit yoktur. İstanbul'da FETÖ'ye müsamaha yoktur. İstanbul'da sözde demokrasi gücü, sözde sandık ittifakı adı altında zilletin öne çıkmasına asla müsaade verilmemelidir. Zillet ittifakı beladır, Cumhur İttifakı bekadır. Zillet İttifakı kavga ve dağınıklıktır, Cumhur İttifakı milli karar ve duruştur. Zillet ittifakı çatışma, çürüme ve çözülmedir, Cumhur İttifakı birlik, dirlik ve beraberliktir."



"BU YORUM AHLAKSIZLIKTIR"

Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir." açıklamasına vurgu yaparak, bu beyanatın alçaklık, bu yorumun ahlaksızlık olduğunu kaydetti.

Hiç kimsenin İstanbul'daki 3 milyon şerefli Kürt kökenli kardeşleri üzerinde plan yapmaması ve kirli oyun kurmaması gerektiğini belirten Bahçeli, "Kürt kökenli kardeşlerimiz bu hain planları alt üst eder, zilleti reddeder, PKK'nın siyasi aparatı HDP'ye şamarı indirir, inşallah da bunu yapacaklardır" dedi.

"BİNALİ YILDIRIM ZİYADESİYLE LAYIKTIR"

Bahçeli, İstanbul'un ehline emanet edilmesi gerektiğini anlatarak, İstanbul'un tecrübeyle, birikimle, olgunlukla, sağduyuyla parlak projelerle cumhurun ruh köküyle Cumhuriyet'in kazanımlarıyla gelecek beş yıla hazırlanması gerektiğini söyledi.

Bunu başaracak ismin ise Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Soyadı gibi iş yapan, tevazu sahibi, erdem sahibi, deneyim sahibi, devlet ve siyaset hayatımızda mümtaz ve muhterem bir yeri bulunan Sayın Binali Yıldırım İstanbul'un şehremini olmaya hem namzet hem de buna ziyadesiyle layıktır" diye konuştu.

CHP'ye oy verenlere seslenen Bahçeli, "Bu Kılıçdaroğlu'nda hayır yoktur, ümit yoktur, gelin birlikte olalım, Cumhur İttifakı'nda buluşalım. Helalleşme arzusu taşıdığım İP'e (İYİ Parti) oy veren kardeşlerim, gelin Cumhur İttifakı'nın millet ve devlet için yapmış olduğu ahlaklı, tarihi ve milli mücadeleye destek verin. Kürt kökenli kardeşlerim, emin olun sizleri bizim kadar seven olmaz, gelin siz de bu yürüyüşe katılın, Cumhur İttifakı'nın gücüne güç katın" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı olarak, ne baskılardan yılacaklarını ne de de yollarından döneceklerini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hak bildiğimiz, doğru olduğuna inandığımız yolda sonuna kadar gideriz. Milletimizin can yoldaşı, ecdadımızın temsilcisi olmayı sürdürürüz. Niyet sahipleri ayaklarını denk alsınlar, kuru tehditlere pabuç bırakmayız. Ve bilinsin ki nereden gelirse gelsin her türlü saldırıyı da anında def ederiz. Kuşatmayı yaracak, milleti esenliğe çıkaracak irade Cumhur İttifakı'dır. Emperyalizmin biçtiği kefeni yırtacak inanmışlık Cumhur İttifakı'dır. İstanbul'da yaşayan her kardeşimi tartışmasız ve tereddütsüz kucaklayacak müşfiklik Cumhur İttifakı'dır. "


Bahçeli, 31 Mart'ta başarmaktan başka seçeneklerinin olmadığını dile getirerek, "Tuzaklarla dolu engelleri aklımızla birer birer aşıp mutlaka başaracağız, Türkiye'yi Cumhuriyet'in yüzüncü yılına ant olsun ulaştıracağız. Son bir haftaya girdiğimiz seçim sürecinde, 31 Mart'ın öneminin şuuruyla, imkanlarınızı sonuna kadar kullanarak sandığa gidip İstanbul'a Cumhur İttifakı'nın damgasını vuracağınıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.

"SAĞDUYUNUN BİRLİKTELİĞİ" SLOGANI

Vatandaşlar, "Sağduyunun Birlikteliği" sloganıyla Yenikapı'da düzenlenen miting için erken saatlerde alana gelmeye başladı. Parti bayrakları yerine ellerinde Türk bayraklarıyla mitinge gelerek "birlik" mesajı veren vatandaşların, bir eliyle "Rabia", diğer eliyle "Bozkurt" işareti yaptığı görüldü.

Kırmızı-beyaz giyinen yaşlı bir vatandaş yanında getirdiği dev Türk bayrağını alanda salladı. Bir grup da Türk askerlerinin Çanakkale Savaşı'nda giydiği askeri kıyafetlerle mitinge katıldı.

Konuşmalar öncesinde sanatçılar Esat Kabaklı ve Mustafa Yıldızdoğan da sahne aldı.

Miting, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak'ın konuşmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan alana helikopterle geldi. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, sahneye çıkarak alanı dolduran vatandaşları selamladı. 

Alana gelişi sırasında vatandaşlarla selamlaşan ve kısa süre sohbet de eden Erdoğan'a vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Mitinge MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, bazı bakanlar, milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhur İttifakı'ndan İstanbul'da tarihi miting

İLGİLİ GALERİ

Cumhur İttifakı'ndan İstanbul'da tarihi miting

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.03.24 15:39 - Son Güncellenme: 2019.03.24 18:05 - Ali Yaşar
A