Emine Erdoğan 'Sen Durdurabilirsin-Dönüşüm Sergisi'nin açılışını yaptı

Emine Erdoğan 'Sen Durdurabilirsin-Dönüşüm Sergisi'nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye'nin düzenlediği ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları tarafından desteklenen "Sen Durdurabilirsin-Dönüşüm Sergisi"nin resmi açılışını yaptı.

2019.04.16 16:59 - Son Güncellenme: 2019.04.16 16:59 - Güncel
A
Emine Erdoğan 'Sen Durdurabilirsin-Dönüşüm Sergisi'nin açılışını yaptı

REC Türkiye tarafından yürütülen ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım  Programları (SEIP) Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması kapsamında finanse edilen,  "Sen Durdurabilirsin-Dönüşüm Sergisi"nin resmi açılışı, Emine Erdoğan ve Çevre ve  Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Kentpark Alışveriş Merkezi'nde  gerçekleştirildi.

Emine Erdoğan, "Yeşil Kutu Yollarda" çevre eğitim projesinin uzantısı  olarak hayata geçirilen sergiyi, Bakan Kurum ve beraberindekilerle gezerek, 9  alandan oluşan sergiye ilişkin REC Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman'dan bilgi  aldı.

Labirent şeklinde düzenlenen sergiyi ziyaret eden öğrencilerle çeşitli  etkinlikleri de izleyen Emine Erdoğan, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Emine Erdoğan ayrıca Bakan Kurum'un 7 aylık kızı Hatice Zehra'yı da  kucağına alarak sevdi.

Açılışa Bakan Kurum'un eşi Şengül Kurum, Bakan Yardımcısı Mehmet Emin  Birpınar, TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği,  Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem ile diğer paydaşlardan temsilciler de  katıldı.

SERGİ, 30 HAZİRAN'A KADAR GEZİLEBİLECEK

Sergi, TANAP güzergahında bulunan 9 ildeki öğrencilerin farkındalık  düzeyi, değerler ve davranışlarında olumlu değişiklik yaratarak, bu illerin  sürdürülebilirliğine katkı sağlanmasını hedefleyen "Yeşil Kutu Yollarda Projesi"  kapsamında düzenleniyor.

Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi'nde 30 Haziran'a kadar  ziyaretçilerini ağırlayacak sergiyle atıkların hikayesi ve atık sorununun çözümü  için iyi uygulamaların aktarılabilmesi ve herkesin çözümün bir parçası olması  hedefleniyor.

Sergide insan faaliyetlerinin doğayı ve çevreyi nasıl etkilediğine  dair bilgiler yer alırken, tüketim alışkanlıklarının bir sonucu olarak  oluşturulan cam, kağıt, plastik ve elektronik atıklar yakından incelenebiliyor.

Labirent şeklindeki sergi alanı "Giriş", "Dünyamız ve Çevresel  Tehditler", "Döngüsel Ekonomi", "Evsel Atıklar", "Ambalaj Atıkları", "Elektronik  Atıklar","Faaliyet Alanı", "Eğitim Salonu" ve "Çıkış" olmak üzere toplam 9  alandan oluşuyor. Sergi alanında ziyaretçiler tüketim alışkanlıkları ve atıkların  oluşmasındaki tercihlerine göre çıkışa ulaşabiliyor.

Sergide günlük yaşamda kullanılan ürünlerin nasıl "atık" haline  geldiği ve atığın dönüşümünü, tüm yaştan bireylerin deneyimleyerek öğrenmesi de  hedefleniyor.

Sergi ve Yeşil Kutu Yollarda projesi hakkında daha detaylı bilgiye  "www.sendurdurabilirsin.org" ve "www.yesilkutu.org" web adreslerinden ulaşılabilecek.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.04.16 16:59 - Son Güncellenme: 2019.04.16 16:59 - Kübra Coşar-pasif
A