Emine Erdoğan'dan İsrail'in Refah saldırısına tepki

Emine Erdoğan'dan İsrail'in Refah saldırısına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İsrail'in Filistin'in Refah bölgesine düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

2024.05.09 12:43 - Son Güncellenme: 2024.05.09 12:44 - Güncel - SOSYAL MEDYA
A
Emine Erdoğan'dan İsrail'in Refah saldırısına tepki

Emine Erdoğan, İsrail'in Filistin'in Refah bölgesine düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

Evlerinden edilmiş 1,5 milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Refah, Gazze'de yedi aydır süren soykırımdan kaçan masumların son sığınaklarındandı.

Filistinli kardeşlerimiz, 7 Ekim'den bugüne insani bir kâbusun içerisinde.

İsrail, uluslararası hukuku hiçe sayarak art arda işlediği savaş suçlarına yenilerini eklemeye ve katletmeye devam ediyor.

Filistin halkının insani yardımlarla bağını koparmayı hedefleyen, ateşkes müzakerelerine gölge düşüren Refah saldırılarıyla bir kez daha kahrolduk.

Sivillerin sığındığı hastanelerin, okulların, ibadethanelerin, kampların hedef alındığı; kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanların hastalığa ve açlığa mahkûm edildiği vahşet artık durmalı.

Zira hiçbir ilahi ahid, hiçbir meşru siyasi ideoloji, zulmü kapsamaz!

Geri dönüşü olmayan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyor, tüm kalbimle Filistin'in hak ettiği huzura kavuşmasını diliyorum.

Filistinli kardeşlerimizin ait oldukları topraklarda, çocuklarını barış ve güven içinde yetiştirebilecekleri günler gelene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

 

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.09 12:43 - Son Güncellenme: 2024.05.09 12:44 - SOSYAL MEDYA
A