Eğitim İş'ten yeni eğitim modeline şok eleştiri (ÖZEL HABER)

Eğitim İş'ten yeni eğitim modeline şok eleştiri (ÖZEL HABER)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un liseler için açıkladığı yeni eğitim modeline Bursa'dan yorum geldi. Yeni sistemle batının örnek alındığını ifade eden Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, söz konusu yeni modelin günümüz eğitim koşullarında  uygulanabilir olmadığını savundu.

2019.05.23 09:21 - Son Güncellenme: 2019.05.23 09:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Eğitim İş'ten yeni eğitim modeline şok eleştiri (ÖZEL HABER)
06:47 Eğitim İş'ten yeni eğitim modeline şok eleştiri (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Eğitim İş'ten yeni eğitim modeline şok eleştiri (ÖZEL HABER)

BURCU SEKMEN- SEFA BALABAN/ BURSADABUGUN

Ortaöğretim programının çağa uygun olmadığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı yeni eğitim modelinde çözüm üretmediğini savunan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı, batının başarılı modellerinin örnek alındığı yeni sistemin pratikte karşılığı olmadığını savundu.

ÖĞRETMEN AÇIĞI BÜYÜYECEK

Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklanan yeni eğitim modelini ana hatlarıyla değerlendiren Özkan Rona, kamuoyuna açıklanan eğitim modelinin birçok soru işaretini de beraberinde getirdiğini belirtti. Bakanlığın ders sayılarında azalmaya gidileceğine dair kararını doğru bulmayan Özkan Rona, "Bu hamle akademilerin orta öğretimden olan şikayetlerini artıracaktır. Ders sayılarını azaltarak akademinin ihtiyaç duyduğu altyapıyı nasıl sağlayacaklar? Ders sayılarını azaltmanın ilerleyen süreçte ciddi bir öğretmen fazlalığını doğuracağını görüyoruz ki zaten ülkemizde ataması yapılmamış öğretmen sayısı 500 bini geçmiştir" diye konuştu.

Veri analizi ve optimizasyon, akıllı şehirler ve insanların geleceği ve davranışsal psikoloji gibi derslerin müfredata girecek olmasını da eleştiren Rona, " Bu dersleri kim verecek? Bahsi geçen alanlarda yetiştirilmiş öğretmenlerimiz yok. Altı dolu olmayan başlıklar eğitimi daha büyük kaosa sürükleyecektir" dedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.05.23 09:21 - Son Güncellenme: 2019.05.23 09:34 - HABER MERKEZİ
A