Dünya yıldızları Muğla'da çalışıyor

Dünya yıldızları Muğla'da çalışıyor

Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde 5-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2018 Dünya Kiteboard (uçurtma sörfü) Ligi'nin Türkiye ayağında mücadele edecek sporcular, antrenmanlarını Akçapınar sahilinde sürdürüyor.

2018.09.03 15:12 - Son Güncellenme: 2018.09.03 15:13 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Dünya yıldızları Muğla'da çalışıyor

Dünyaca ünlü sörfçüler Akçapınar sahiline gelerek bölgede gün boyu esen rüzgarda antrenman yapıyor. Çok sayıda ziyaretçi de sporcuların su üzerinde yaptığı akrobasi hareketlerini ilgiyle izliyor.

Organizatör firma Kite Academy'nin eğitmen ve ortaklarından Yavuz Aksakal, Akçapınar uçurtma sörfü sahilinin son yıllarda dünyanın en önemli sahilleri arasında yer aldığını, bu nedenle burada yapılacak yarışlarda dünyanın en önemli sporcularının mücadele edeceğini söyledi. Şampiyonaya 15 ülkeden 36 sporcunun katılacağını belirten Aksakal, Akyaka'da yarışacak sporcular arasında dünyanın en iyilerinin bulunduğunu, bunlar arasında son 3 yılın dünya şampiyonu Brezilyalı Carlos Mario'nun da yer alacağını kaydetti.

MUĞLA'YA ÖVGÜ

Sporcuların günler öncesinden Akyaka'ya gelerek antrenmanlarını yapmaya başladığını ve bölgede sürekli esen rüzgara hayran kaldığını anlatan Aksakal, şöyle konuştu:
"Gelen sporcular dünyanın çeşitli ülkelerinden freestyle branşında dünyada ismini duyurmuş, herkesi eleyerek zirveye çıkmış sporcular. Yani dünyanın en iyileri burada. Bu nedenle tüm dünyada gözler buraya çevrildi. Körfezimizde yarış boyu canlı yayınlar olacak. Bu dünyanın freestyle branşındaki tek yarışması. Formula gibi diyebiliriz. 5 günlük süreçte 100 milyonlara varan bir seyirci kitlesi bu yarışları takip edecek."

Gökova Körfezi'nde antrenmanlarına devam eden üç defa dünya şampiyonu olan "Bebe" lakaplı Brezilyalı Carlos Mario, Akçapınar'daki organizasyona katılmaktan büyük keyif aldığını söyledi. Geçen yılki şampiyonayı da birincilikle bitirdiğini hatırlatan Mario, "Burası sörf yapmak için inanılmaz bir yer. Geçen yıl da gelmiştim. Rüzgar muhteşem, yine geleceğim." diye konuştu.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.03 15:12 - Son Güncellenme: 2018.09.03 15:13 - HABER MERKEZİ
A