DSP Başkanı Önder Aksakal'dan 1 Mayıs mesajı

DSP Başkanı Önder Aksakal'dan 1 Mayıs mesajı

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı "Herkes tarafından kabul edilmelidir ki emek en yüce değerdir" sözleriyle kutladı.

2024.04.30 15:45 - Son Güncellenme: 2024.04.30 15:45 - Güncel - MERVE DENİZ EKİCİ
A
DSP Başkanı Önder Aksakal'dan 1 Mayıs mesajı

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

1 Mayıs İşçi Bayramı'na bir gün kala kutlamalar için hazırlıklar, İşçi Bayramı için dilek ve temenniler söylenmeye başlandı. Demokratik Sol Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal, 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle bir açıklama  gerçekleştirdi. Aksakal, "Emekçi halkın, emeğinin karşılığını alın teri kurumadan almasını, çokça üretip hakça bölüşmeyi siyasi davası sayan DSP olarak, tüm çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

"TOPLUMU SİYASETTEN UZAKLAŞTIRMA ÇABALARINI REDDEDİYORUZ"

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, "Dünyanın ekonomik düzeni ve insanlık tarihindeki çalışma hayatının kriterleri emek ve sermaye değerleri üzerinden kurgulanmış, bu çerçevede vücut bulmuştur. Herkes tarafından kabul edilmelidir ki emek en yüce değerdir.

Ülkemiz siyasetinde, kendilerini "solcu" olarak tanımlayan bazı siyasi yapılar da dahil, "günümüzde artık sağ-sol kalmadı" diyenlerin asıl amaçları olan toplum siyasetten uzak tutma çabalarını en güçlü şekilde reddediyoruz. Emekçi halkın, emeğinin karşılığını alın teri kurumadan almasını, çokça üretip hakça bölüşmeyi siyasi davası sayan Demokratik Sol Parti olarak, tüm çalışanların Emek ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle 1977 yılında Taksim Meydanı'ndaki kutlamalarda katlediler 34 yurttaşımızı rahmetle yad ediyorum" sözleriyle 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.04.30 15:45 - Son Güncellenme: 2024.04.30 15:45 - MERVE DENİZ EKİCİ
A