Demokrat Parti Bursa teşkilatında sular durulmuyor!

Demokrat Parti Bursa teşkilatında sular durulmuyor!

Bursa'da Demokratlarda kafalar karışık. DP Bursa il başkanı il başkanı Ali Biliz'in Genel Merkez'in tasarrufu ile görevden alınması ile birlikte gelişen olaylar ve parti içinde oluşan çatlak yeni bir hamle ile onarılamaz yaralar açılmasına sebep oldu.

2018.02.20 13:54 - Son Güncellenme: 2018.02.20 16:44 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Demokrat Parti Bursa teşkilatında sular durulmuyor!

Bursa Gemlik'te bir restoranda sağlıkçı arkadaşları ile yemek yerken, Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu rutin kimlik kontrolünde, yaşadığı tartışma sonrası mekandaki sürtüşmede polis şiddetine maruz kaldığını iddia eden Ali Biliz'in başı dertten kurtulmuyor. Olay sonrası Genel Merkezin de müdahalesi ile Bursa'ya gelen İçişleri'nin vali kökenli müfettişleri, olaya karışan polislerin ifadelerini almaya başladı. Bursa Asayiş Şube personelinin büyük bir kısmının görev yerleri, idari ve adli soruşturmanın selameti açısından, ivedi olarak değiştirilirken, rütbeli birçok polisin de açığa alındığı yine dosyanın gizliliği açısından yapılan tasarruflarla ilgili net rakamın verilmediği öğrenildi. Gemlik'te tedavisi devam eden Biliz'e destek vermek için ilçeye gelen Hürriyetçi Demokratlar Plartformu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı ve yönetim kurulu üyelerinin bazı açıklamaları, şimşekleri tekrar Biliz'e çevirdi.

KOLTUK MU, ANAHTAR MI?

Merkez Sağ'ın tek çatı örgütü olan Demokrat Parti'nin MKK üyelerinin de bulunduğu Plartform üyelerinin yapmış olduğu ziyaret Ankara'nın tepkisini çekti. Son zamanlarda teşkilatlarının görüşlerini almayarak, keyfi olarak sürekli ihraç ve görevden almalarla gündeme gelen Genel Başkan Gültekin Uysal'ın, Biliz için de görevden alma ile ilgili tasarrufu uygularken teşkilatları ile görüş alışverişinde bulunmadığı, tüzüğü çiğnediği başka bir iddia. Mevzuata göre hala görevinin başında olan Biliz için Yüksek Disiplin Kurulu ve Başkanlık Divanının görevden alma ve yetkiyi tahammüller gereği yönetim içinden bir üyeye devrettiğine dair kararı almadığı ortaya çıktı. Vekaleten bu görevi yürüttüğünü basın ve kamuoyuna açıklayan İl Teşkilat Başkanı Rifat Haliç için ise, İl Başkanlığı durumunda istifalar nedeni ile 17'ye düşen il yönetim kurulundan 7 ismin istifa ederek yönetimin düşürüleceği gelen kulis notları arasında. Biliz'in İl Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanları ile son kez vedalaşıp, helalleşmek için partiye gelme talebi ise yine Haliç tarafından engellendi. Bursa'da tüm bu gelişmeler son 12 saat içinde yaşanırken, Genel Merkez'in Teşkilat Başkanı Ertan Küçükay gelişmelerden haberi olmadığını ifade etti. Parti içindeki sürtüşmenin ne kadar daha süreceği bilinmezken, bu hafta Bursa'ya bir ağır ağabey atanması bekleniyor. 

DEMOKRAT PARTİ İL BAŞKANI ALİ BİLİZ İSTİFA ETTİ HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.20 13:54 - Son Güncellenme: 2018.02.20 16:44 - HABER MERKEZİ
A