Dehşet saçan saldırganın cezası belli oldu!

Dehşet saçan saldırganın cezası belli oldu!

İstanbul Bahçelievler'de Bindiği motosikletin üzerinde çevresindekilere rastgele ateş ederek bir kişinin ölümüne, 3 kişiyi öldürmeye teşebbüs ettiği ve 2 kişiyi de kasten yaraladığı gerekçesiyle yargılanan 21 yaşındaki Eray Aygün davasında karar çıktı. Mahkeme sanık Aygün'ü müebbet hapis ve 56 yıl 4,5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Duruşma salonunda kararın açıklanmasının ardından ilginç bir diyalog gerçekleşti. Sanık Aygün söz olarak "Başkanım şimdi ben toplam kaç yıl aldım" dedi. Mahkeme Başkanı üye hakimin cezaları hesaplaması üzerine sanığa "Müebbet artı 50 yıl civarı" cevabını verdi. Sanık Aygün cevap üzerine "Tamam sağ olun kolay gelsin" dedi.

2018.11.07 09:59 - Son Güncellenme: 2018.11.07 10:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Dehşet saçan saldırganın cezası belli oldu!

İstanbul Bahçelievler'de 13 Nisan 2017'de Eray Aygün (21) motosiklet ile seyir halindeyken çevreye rast gelene ateş ederek 6 kişinin yaralanmasına neden oldu. Çevredekilerin engel olmak için müdahale etmeye çalışması üzerine olay yerinden kaçan Aygün 28 gün sonra yakalandı. Yaralananlar arasında bulunan Tural Asadov ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Eray Aygün hakkında yapılan soruşturma neticesinde "Kasten yaralama" ,"Ruhsatsız silah bulundurma" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından bir kez müebbet ve 66 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"SON SÖZÜM YOKTUR"

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Balıkesir Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu sanık Eray Aygün SEGBİS sistemiyle bağlandı. Duruşmada savcı sanık Eray Aygün'ün bir kişinin ölümüne, 5 kişiyi ise öldürmeye teşebbüs ettiği göz önünde bulundurularak cezalandırılmasını istedi. Aygün'ün avukatı Begüm Kocamaz, "Müvekkilimin olayı gerçekleştirdiğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmamaktadır.Şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereği beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti kararını açıklamadan önce sanık Aygün'e son sözünü sordu. Sanık Eray Aygün, "Son sözüm yoktur." ifadesinde bulundu.

"BAŞKANIM ŞİMDİ KAÇ YIL ALDIM?"

Mahkeme Heyeti, Eray Aygün hakkında Tural Asadov'u kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası, 3 kişiyi de kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 15'er yıl, Hızır Hamzaoğlu'nu silahla kasten yaralama suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün,
Murat Koç'u kasten yaralama suçundan 3 yıl 9 ay hapis, ruhsatsız silah kullanma bulundurma suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Duruşma salonunda kararın açıklanmasının ardından ilginç bir diyalog gerçekleşti. Sanık Aygün söz olarak "Başkanım şimdi ben toplam kaç yıl aldım" dedi. Mahkeme Başkanı üye hakimin cezaları hesaplaması üzerine sanığa "Müebbet artı 50 yıl civarı" cevabını verdi. Sanık Aygün cevap üzerine "Tamam sağ olun kolay gelsin" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.11.07 09:59 - Son Güncellenme: 2018.11.07 10:00 - HABER MERKEZİ
A