Daha sonra planlanıyordu, saatler içinde alındı!

Daha sonra planlanıyordu, saatler içinde alındı!

Afrin'deki 'Zeytin Dalı' harekatının 3. gününde kritik gelişmeler yaşanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO dün akşam itibarıyla terör örgütü kontrolündeki 11 köyü ele geçirmişti. Bugün terör örgütünden alınan yer sayısı artıyor. Toplam 15 nokta terör örgütünden alındı. Çatışmalar kritik Burseya Dağı'nda yoğunlaştı.Zeytin Dalı Harekatı'nın 3. gününde PKK/PYD'li teröristlerin elindeki stratejik Burseya Dağı ele geçirildi. İşte Burseya'nın önemi...

2018.01.22 20:43 - Son Güncellenme: 2018.01.22 21:10 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Daha sonra planlanıyordu, saatler içinde alındı!
01:11 Darmık Dağı abluka altına alındı

İLGİLİ VİDEO

Darmık Dağı abluka altına alındı

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu. Stratejik Burseya Dağı'nın ele geçirilmesiyle birlikte, Kilis terör örgütü PKK'nın menzilinden çıkıyor. Roket ve kaytuşalar, bu bölgeden artık Kilis'i hedef alamayacak.

DAHA SONRA KONTROL SAĞLANMASI BEKLENİYORDU

Stratejik bölgede daha sonra kontrol sağlanması bekleniyordu ancak Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun operasyonuyla birkaç saat içerisinde ele geçirildi. Bölgede ABD tipi gözetleme kulesi ve örgütün eğitim kampları vardı. Burseya Dağı'nın ele geçirilmesi 3. günlük operasyonun en önemli kazanımı oldu.

Stratejik önemdeki Burseya Dağı ele geçirildiği operasyonda bazı YPG'lilerin de yakalandığı belirtiliyor.

Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları ise Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de terör örgütünden arındırdı. 
ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi. Böylece hava saldırılarıyla başlayan harekatın 3. gününde toplam 15 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

DAKİKA DAKİKA AFRİN'DE YAŞANANLAR

20: 40 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin DalıHarekatı'nda, TSK'nın desteğiyle Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek ele geçirilen stratejik önemdeki Burseya Dağı'ndan çekildi. AA muhabirlerinin bildirdiğine göre çekilmenin ardından çatışmalar dağın eteklerinde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ise Afrin'deki terör hedeflerini topçu ateşiyle vuruyor. 

Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurlarının ise Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de terör örgütünden arındırdı. ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi. 

18.30 Kilis'e roketlerin atıldığı Darmık Dağı'nın Afrin tarafındaki bölümü Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından abluka altına alındı. Bölgede yoğun top atışları ve çatışmalar sürüyor. Gülbaba (Martavan) Hudut Tabur Komutanlığına bağlı birlikler tarafından fırtına obüs topları, tanklar, Çok Namlulu Roketatarlar (ÇNRA) ile karadan PYD mevzileri vurulurken, zaman zaman savaş uçakları da dağlık alanı bombalıyor. Top atışları ve çatışmaların sürdüğü bölgeye vatandaşlar yaklaştırılmıyor.

17.30 Azez'deki ÖSO güçleri, Afrin'de terör örgütü PYD denetimindeki Maranez, Minnag, Ayn Dakka ve Cabel Bursiya bölgelerine yaklaştı. Yer yer birkaç yüz metre uzaklıkta cepheler oluşturan ÖSO güçleri, özellikle geceleri PYD'li teröristlerin saldırılarını da anında karşılık vererek püskürtüyor. Özellikle Cabel Bursiye bölgesinde konuşlu ÖSO güçleri, PYD'li teröristlerin bulunduğu bölgeyi ağır silahlarla ateş altına alıyor. Aynı zamanda teröristlerin bulunduğu bölge Türkiye sınırında konuşlu bulunan birlikler tarafından Fırtına obüsleri ile ateş altına alınıyor.

ÇOK KRİTİK DAĞ ELE GEÇİRİLDİ

16: 51 TSK ve ÖSO, Afrin'in doğusundaki Azez'den öğle saatlerinde başlattığı saldırıyla Burseya Dağı'nı tamamiyle kontrol altına aldı. Burseya Dağı'nda en az 10 terör örgütü YPG üyesinin yakalandığı iddia ediliyor. Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu. Hava saldırılarıyla başlayan harekatın 3. gününde toplam 15 nokta örgütten kurtarılmış oldu. TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, dün de Afrin'in kuzey, kuzeybatı ve batı yönlerinden ilerleyerek Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirmişti.

AZEZ'DEN  YENİ CEPHE AÇILDI

AA'nın geçtiği habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.  AA muhabirleri, Harekat'ın 3. gününde TSK'nın Afrin'in doğusundaki Azez'den de operasyon başlattığını, kara unsurlarının hedef topraklara girdiğini bildirdi. Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor.

BURSEYA DAĞI VURULDU

Bu arada TSK'ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. Bu arada, sınır hattındaki TSK birlikleri de Cinderis beledesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.22 20:43 - Son Güncellenme: 2018.01.22 21:10 - HABER MERKEZİ
A