Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da vatandaşlara seslendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da vatandaşlara seslendi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında bugün Bursa'da vatandaşlarla buluştu. Bursa'ya aşık olduğunu söyleyen Erdoğan, "Tanıdım tanıyalı sevdim" dedi. Bursa'da tanzim satış noktaları kurulacağını bildiren Cumhurbaşkanı, ulaşım sorununun çözümüyle bizzat ilgileneceğini söyledi, TEKNOSAB müjdesi de verdi. CHP ve İYİ Parti'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "İYİ Parti, bir taraftan 'milliyetçiyim' diyor, 'milliyetçiyim' derken de bu hanımefendi, CHP'yle, bu terör örgütünün temsilcisi olan HDP'yle nasıl oluyor da el ele, kol kola dolaşıyor? " ifadelerini kullandı.

2019.02.15 09:00 - Son Güncellenme: 2019.02.15 18:01 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da vatandaşlara seslendi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında bugün Bursa'daydı...

Erdoğan, Gökdere'de vatandaşlarla buluştu. 

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI...

İstanbul'un kapılarını ecdada açan Bursa...

Nice gönül sultanının şehri Bursa...

Buradan Bursa'nın tüm ilçelerine gönül dolusu selam gönderiyorum.

Üretimle büyüyen bir Ulu Şehir'de bir kez daha sizlerle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Coğrafyamızın dört bir yanından gelip Bursa'da kök salan kardeşlerimizin her biri için bu topraklar yurttur.

Bursa bir rüyalar şehridir.

Bursa gelecekte de rüyalarımızın şehri olmaya devam edecektir. Yüreğin ve emeğin şehri Bursa'nın 31 Mart'ta tercihini bir kez daha büyümeden, kalkınmadan yana kullanacağına inanıyorum.

Muhteşem, uçsuz bucaksız bir katılım var. 

Hazır mıyız? Tüm Türkiye duysun...

Bursa, 31 Mart'ta memleket işi gönül işi diyor muyuz?

Bursa 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz? 

Büyükşehir'de ve ilçelerinde cumhur ittifakını destekliyor muyuz?

Maşallah...

Benim gönlümdeki Bursa budur. 

Ben bu Bursa'ya aşığıyım. Tanıdım, tanıyalı sevdim, aşık oldum...

Bursa'yla beraber yürüdük hep bu yolda... 

Son 16 yılda başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım döneminde Bursa'ya 50 katrilyon yatırım yaptık. CHP bu rakamlardan anlamaz, onlar sadece bol bol yalan söyler. İyi ki yalan söylüyorlar, yargıya gönderiyoruz yargıdan 1 milyon, 1.5 milyon para geldi. Mehmet Özhaseki kardeşim parayı aldı döner dağıttı. Ben de bunu Mehmetçik Vakfı'na vermek suretiyle Bay Kemal bizim teröristleri öldürmemizden rahatsız oluyor. Beraberinde yürüdüğü HDP ile rahatsız oluyorlar.

Merminin fiyatı ile domates, patates bunların fiyatını karıştırıyorlar. Biz bunları niye anlatıyoruz hanımefendi Cudi'de Tendürek'te teröristlerin peşinde kullandığımız mermiler bombalar bunlar niçin kullanılıyor? Ülkemizin huzuru için. Teröristler tabii bundan rahatsız olacak. Bunlar ahlaksız.

Bir tane terör örgütünün mensuplarından milletvekili bayan, benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunlara bunun hesabını soracağız. Öyle yok. Bunların bedelini ödeyecekler.

"TOWER PLAZA'YI İNDİRİYORUZ"

Eski stadın yerine millet bahçesini yapıyoruz. Yanında da maalesef, yatay mimarî diyoruz, dikey mimarî var. Şimdi bu dikey mimarîyi indiriyoruz. Bugün başladı. Daha önce söz verdik. Yerine gelmedi. Şimdi yerine geldi. Bursa'ya bu tür kaçak, göçek, dikey mimarî yakışmaz. Bursa'nın mimarîsinde yatay mimarî var. Dolayısıyla buna dikkat edeceğiz. Bazı yerlerde bu tür şeyler olabilir, ama mimarî inceliklerini dikkatle yerine getirmemiz lâzım. Eğitimde 8743 yeni derslik inşa ettik. Bugün 77 bini yüksek öğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü Bursa'ya ikinci devlet üniversitesini kurduk. BTÜ'yü kurduk. Yüksek öğrenim öğrencileri için 3766 kişi kapasiteli yurt binası, 8250 kişi kapasiteli 5 adet yüksek öğrenim yurdunu daha kazandırıyoruz. Gençlerimiz için 43 bin seyirci kapasiteli bir stadyumu kazandırdık. Nilüfer'e, Gemlik'e, İnegöl'e gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları inşâ ettik. 

"ULUDAĞ'A ALAN BAŞKANLIĞI KURUYORUZ"

Bir diğer müjdem Uludağ'la ilgili olacak. Uludağ daha ziyâde kış turizmine hizmet veren, yetki karmaşası sebebiyle etkin hizmet götürülemeyen bölgemiz. Uludağ'ı hem bölge, hem ülkemiz için Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını, işlerin en iyi şekilde yürütülmesini sağlıyoruz. Eski tabakhaneler bölgesinde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgede mülkiyet meselesini çözdük. Termal turizm bölgesi hâline getiriyoruz. Bu bölgede yapılacak termal tesislerin Bursa'ya yılda 1 milyar liralık katkıda bulunmasını bekliyoruz. Bütün bu müjdelerin hayırlı olmasını diliyorum.

FETİH MÜZESİNE ÖVGÜ

Murat Hüdavendigâr Camii'nin, Yeşil Türbe'nin, Muradiye Camii ve türbelerinin, İznik Ayasofya Camii'nin de aralarında olduğu 143 ata yadigârı eserimizi restore ederek ihyasını sağladık. Hâlihazırda Emirsultan Cami ve türbesi, Yıldırım Beyazıt Camii, İznik Süleymanpaşa Medresesi gibi önemli eserlerin restorasyonları devam ediyor. Osmangazi Belediyesi, bir cihan devleti olan Osmanlının tohumlarının toprağa kök saldığı, ulu bir çınara dönüştüğü şehrimize, işte buyurun, karşımızda Panoroma 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni kazandırdı. Yoğun ilginin olduğu bu müzeyi biraz sonra ben de inşallah gezeceğim ve böylece sadece Bursa'ya değil, gelen bütün turistlere hizmet verecek. Bu eserin gençlerimize medeniyet ufku kazandırmak bakımından önemli bir hizmet olduğuna inanıyorum.

Gençler neredesiniz? Gezdiniz mi hiç? Nasıl buldunuz?

Bugün bedava yapalım... Bugün bedava... Nisan ayı sonuna kadar zaten bedavaymış...Ü

BURSA'NIN ULAŞIM YATIRIMLARINA TAKİP VE DESTEK SÖZÜ 

Sağlıkta 24'ü hastane, toplam 59 adet tesisi şehrimize kazandırdık. Ülkemizde bir ilk olan, bahçesinde tedavi amaçlı bitkilerin yetiştiği geleneksel tıp hastanemiz Bursa'yı çok farklı bir yere taşıdı. Şehir hastanemiz bin 355 yatağı ile tamamlanmak üzere. İnşallah Haziran ayında hizmete sunuyoruz. 750 yataklı Çekirge Devlet Hastanesi, Yenişehir ve Kestel devlet hastanelerinin inşaatı sürüyor. Ulaşımda 2002 yılına kadar Bursa'ya 200 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. 343 kilometre ilave ederek 543 kilometreye çıkardık. Toplam maliyeti 1,5 katrilyon lira olan 14 yol projesinin yapımları sürüyor. İzmir-İstanbul otoyolu aynı zamanda bir Bursa otoyolu değil mi? Bu projenin Bursa bölümünde Orhangazi Tüneli ile birlikte 73 kilometrelik kesimi trafiğe açıldı. İstanbul-Bursa arasını 1 saate indiriyoruz. Otoyolun tamamı bu yıl içinde bitiyor. Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattına bağlanacak Bursa-Bilecik hızlı tren projesinin yapımı sürüyor. Bursa'nın şehir içi ulaşım sorunu var. Bazı müjdeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Yıldırım Osmangazi metrosunun, kent meydanı terminal bölümünün bir an önce tamamlanıp açılması için ne gerekiyorsa yapılmasının bizzat takipçisi olacağım.

Bursa'nın şehir içi ulaşım sorunu var. Yıldırım-Osmangazi metrosunun Kent Meydanı-Terminal hattının bir türlü bitirilemediğini biliyorum. Bir an önce hizmete açılması için bizzat takip edeceğim. Nilüfer-Gürsu metrosunun devam edebilmesi için de gerekirse farklı formülleri devreye sokacağız. Dağ yolunun ilk etap ihalesini yaptık. Viyadük ve tünellere tamamlayacağımız bu yol bittiğinde dağ ilçelerinden Bursa'ya ulaşım hızlı ve konforlu hale gelecek.

İmar Barışı kapsamında Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı. Kentsel dönüşümdeki aksaklıkları çözeceğiz. Yaklaşık 20 bin vatandaşımızı etkileyen sıkıntıların hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden çözüme kavuşturacağız. 

Bursa'da 20 baraj ve 15 gölet inşaa ettik. 9 baraj ve 2 göletin ise yapım çalışmaları devam ediyor. Gemlik Körfezi'ndeki yerleşim yerlerine içme kullanma ve sanayii suyu temin edeceğiz.

TEKNOSAB'ı Bursa'da kuruyoruz. Bilim, sanayi ve teknoloji el ele verecek. TEKNOSAB için bugüne kadar iki milyar tutarında harcama yapıldı. Bu organize sanayi bölgesinden 150 bin kişilik istihdam gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Bursa'yı adım adım 2023'e hazırlamaya devam edeceğiz. 

Bursa... 31 Mart'ta bir kez daha hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz? 

Bursa, memleket işi gönül işi diyen kadrolarla devam ediyor muyuz?

Bursa, tercihimizi istikrar ve güvenden yana kullanıyor muyuz?

Dün Rusya'daydım. Üçlü zirvenin dördüncüsünü yaptık. Oradan tüm dünyaya mesajlarımızı verdik. 

Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın bize ileride nasıl maliyetler getireceğini çok iyi biliyoruz. 

Ülkemizin menfaatlerini sıkı şekilde korumazsak karşımıza ileride nasıl bir manzara çıkacağını gayet iyi biliyoruz. 

Bütün bunları korumanın yolu ülkemizin siyasi istikrarından geçiyor. 

43-44 gün kaldı. 

Kapı kapı dolaşıyor muyuz? 

Kale içeriden fethedilir unutmayın. Gençler tüm arkadaşlarınıza ulaşıyor muyuz?

Birileri ellerini ovuşturarak belediye başkanlığı sonuçlarının aleyhimize sonuçlanmasını bekliyor. 

'İYİ PARTİ 'MİLLİYETÇİYİM' DİYOR, HANIMEFENDİ CHP-HDP'YLE EL ELE DOLAŞIYOR'

CHP yanında Kandil'in tayin ettiği, desteklediği HDP var. Vatansever kardeşlerim acaba bu CHP ile el ele kol kola olan Kandil'in desteklediği HDP'ye oyunu nasıl verir?

İYİ Parti, bir taraftan 'milliyetçiyim' diyor, 'milliyetçiyim' derken de bu hanımefendi, CHP'yle, bu terör örgütünün temsilcisi olan HDP'yle nasıl oluyor da el ele, kol kola dolaşıyor? Saadet Partisi'nin bunlarla el ele yürümesini siz anlayabiliyor musunuz?

Eğer bu vatanı seviyorsak, eğer bu milleti seviyorsak o zaman gelin bu CHP'ye de diğerlerine de 31 Mart'ta tam bir Osmanlı tokadını sandıkta atın.

Bunlar Gezi'de, FETÖ'nün 17-25 darbe girişiminde, PKK'nın çukur eylemlerinde de beraberdiler...

BURSA'DA TANZİM SATIŞ NOKTALARI KURULUYOR!

Biz şimdi tanzim satışlarımızı kurduk. Bursa'mızda da aynı şeyi yapacağız. Çünkü derdimiz şu. Kimse benim vatandaşıma zulmedemez. En ucuz, uygun fiyatla vatandaşımıza getiririz. Sen kalkar da bir yıl önce ürünü satın alıp bire üç fiyatla vatandaşıma satarsan karşında bizi bulursun. Ne diyor bir profesör? Bu serbest piyasaya ters. O kalıcı ürünlerle ilgilidir. Ama bir haftalık on beş günlük bir üründe üç kat fiyat çekersen karşında bizi bulursun. Fiyatlar yarıya indi daha da inecek. Şimdi Bursa'da bugün üç yerde tanzim satış noktası faaliyete geçiyor. Yakında bu 10 rakamına ulaşacak. Hiç kimsenin milletimize karamsarlık aşılamasına izin vermeyeceğiz. Bu tür oyunların amacı doğrudan Türkiye ekonomisidir. Ekonomik dalgalanmaları kontrol altına aldık. 

'KAÇAK GÖÇEK YAPI VARSA HEPSİNİ YIKACAKSINIZ' DEDİM, YIKIM BAŞLADI'

Nevşehir'de peribacalarının orada otel yapılıyor. Şu hale bak, sen ne denli kalkıp da oraya beton yığınlarını sokarsın? Kültür ve Turizm bakanımı aradım, anında müdahalesi yapıldı. Valimle de görüştüm ertesi gün yıkım başladı. 'Buralarda kaçak göçek yapı varsa peribacalarının olduğu bölgede bunların hepsini yıkacaksınız, seçimden sonra ben oradayım' dedim. Yıkım başladı şu anda.

"Niyetimiz; ilham olacak eserler bırakmak"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da miting alanında Bursalılara seslendi ve hem son 15 ayda hayata geçirdikleri çalışmaları hem de seçim sonrası yapacakları projelerin bir kısmını anlattı. Bursa'nın geleneksel dokusunu bozmadan, modern ama etkili dokunuşlarla, Bursa'yı daha yaşanabilir hale getirmenin derdiyle gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Aktaş, "Bursa'mızı, sivil toplum kuruluşlarından siyasi partilerine kadar bu şehrin tüm dinamikleriyle birlikte yönetmek üzere yola çıktık. Görevi devralmamızın üzerinden yaklaşık 16 ay geçti. Bu sürede, kah sabah erken saatlerde, kah gece yarılarına kadar, yapılanları ve yapılması gerekenleri en ince detayına kadar planlayarak yol haritamızı belirledik. Fırsat bulduğumuz tüm vakitlerde sizlerle buluşarak, sizlerin Bursa'ya dair düşüncelerini aldık. Bursa'yı ortak akılla yönetirsek, Bursa'yı Bursalılarla yönetirsek bu şehir yaşanılır hale gelir dedik. Hani, Yunus Emre'miz diyor ya: Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim!... Bizler Bursa'ya gönül verenler olarak, gönüller kazanma niyetimizi her ortamda dillendirdik. Ulaşım başta olmak üzere birçok soruna çözümler üretmeye çalıştık. Ak kadrolar eliyle başlayan şehirlerimizi ihya ve inşa hareketinde işimiz çok, sorumluluğumuz ağır. Niyetimiz geriden gelecek nesillere ilham olacak eserler bırakmak. Bu süreçte, cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, siz değerli hemşehrilerimin desteği hizmetlerimize güç verecek. Bizim Bursa için derdimiz, heyecanız var. Bunun için kapı kapı dolaşıp, herkese heyecanımızı anlatacağız. 20 senedir tek bir proje üretmeyenlere ders vermek için hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin ardından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi gezdi ve oradan da Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasına gelerek Başkan Alinur Aktaş'la görüştü.

ERDOĞAN HELİKOPTERLE BURSA'YA GELDİ!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gökdere Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılmak üzere geldiği Bursa Stadyumunda törenle karşılandı.

İstanbul Kısıklı'dan çıkan ve Erdoğan'ı taşıyan helikopter saat 13.08'de Merinos Stadyumu'na iniş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayanlar arasında Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın yanı sıra MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da vardı.

Eski Stadyum, Altıparmak, Ulucami, Heykel ve miting güzergahında polislerin olağanüstü güvenlik tedbiri alması dikkat çekti.

BURSA'DA BAZI YOLLAR KAPALI

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15 Şubat 2019 Cuma günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'nın ilimize gerçekleştireceği ziyaret nedeni ile alınacak olan trafik tedbirlerinde;

Ziyaret süresince;

Merinos (Türk Petrol) - Kanalboyu arasında kalan Batı kısmındaki Döner kavşak-Merinos Dolmuş durağı- Merinos İzmir gidiş yanyol - Kültürpark İzmir geliş Sıcaksular - Stad caddesi Merinos Kavşağı ile İpekiş - Stad Kavşağı arası iniş ve çıkış - Stadyum Kavşağından, Beşikçiler arası Çekirge gidiş istikametleri, Çekirge Caddesinden Stadyum Kavşağına geliş istikameti, (Beşikçiler ile Stadyum Kavşağı arası) geliş istikametine göre trafiğe kapalı olacak, bu istikametten gelişler Hamzabey (Çelikpalas Otel) kavşağından Muradiye istikametine verilecektir.

Stadyum kavşağı - Altıparmak - 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı - Altıparmak Çıkış - Cemalnadir Caddesi -  Çakırhamam Kavşağı - Temiz Cadde -  Saltanat Kapı - Atatürk Caddesi - Setbaşı - Yeşil - İnönü Caddesi - Demirtaşpaşa Haşimişcan Caddesi Acemreis Camii gidiş ve geliş istikametleri, İnönü Caddesi - Ankara istikameti Mahmudiye Kavşağına kadar olan bağlantı yolları,

Miting öncesi ve miting süresince; Meydancık kavşağından Gökdere iniş ve çıkışı - Yeşil Türbeden Meydancık iniş - Şenöz Lambalardan Meydancık iniş - Meydancıktan Setbaşı Çıkış - İncirli Caddesinden Meydancık gidiş - Mahmudiye Caddesinden Meydancık çıkış ( Meydancık Kavşağından Kurtuluş Caddesi Beyazıt Cadde Kavşağı iniş ve çıkış) istikametleri 14.02.2019 Perşembe günü saat:22.00' dan itibaren 15.02.2019 Cuma günü etkinlik bitinceye  kadar araç trafiğine kapatılacaktır.

T1 (İpekböceği) ve Nostaljik tren hattı saat: 10.00'dan itibaren etkinlik bitene kadar çalışmayacaktır.

Bursa' Rayın İl merkezinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan Metro tren hatlarında zaman zaman kesintilerin olabileceği,

Atatürk Caddesi ve Setbaşı'nda bulunan Burbak parklarına görevlilerimizce ve Burbak görevlilerince de parklanma yapılmasına müsaade edilmeyecektir.

Bu durumlarda vatandaşlarımızın görevlilerimizce yapılacak olan ikaz ve uyarılara riayet etmesi gerekmektedir.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Sürücülerimiz ziyaret süresince, İstanbul - Ankara - İzmir - Mudanya yolları - Avrupa Konseyi Bulvarı - 11 Eylül Bulvarı - Yakın Çevre yolları ya da Eğitim Caddesi - Teleferik istikameti - İpekçilik ve Beyazıt Caddeleri istikametlerini kullanabileceklerdir.

Ayrıca vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için özellikle trafiğe çıkacak olan sürücülerin toplu taşıma araçlarını kullanmalarının daha uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Basına ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

İLGİLİ GALERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.15 09:00 - Son Güncellenme: 2019.02.15 18:01 - HABER MERKEZİ
A