Coşkunöz, yönünü Romanya'ya çevirdi

Coşkunöz, yönünü Romanya'ya çevirdi

Türkiye'de otomotiv sanayisinde önde gelen firmalarından Coşkunöz Holding bünyesinde bulunan Coşkunöz Metal Form, İtalyan Magnetto ile ortaklaşa kurduğu Çoskunöz MA, Romanya'da 20 milyon Euro'luk yatırım yapacak.

2018.12.05 10:49 - Son Güncellenme: 2018.12.05 10:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Coşkunöz, yönünü Romanya'ya çevirdi
02:19 Coşkunöz, yönünü Romanya'ya çevirdi

İLGİLİ VİDEO

Coşkunöz, yönünü Romanya'ya çevirdi

SEFA BALABAN - BURCU SEKMEN

Romanya'da 20 milyon Euro yatırımla kurulan ve kurulan fabrikada Renault'a parça üretmek için anlaşan Coşkunöz MA, yeni yatırımını Crowne Plazada basına tanıttı. İtalyan Magnetto ile ortaklaşa kurulan şirket ve tesis hakkında bilgi veren Coşkunöz Metal Form Genel Müdürü Aptullah Saner, "Coşkunöz Metal form'un yetkinliklerini, başarılı mühendislik geçmişimizi ve sektör deneyimimizi İtalyan Magnetto Automotive markası ile bir araya getirdik. Romanya'da toplamda 20 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Romanya'daki bu tesisimizde Renault ile 2020 yılında başlamak üzere 8 yıllık bir üretim anlaşması imzaladık. İhracat kapasitemizi genişletmek için, yerel ve uluslararası pazar yatırımlarımıza devam ediyoruz" dedi.

"Üretime yönelik yeni anlaşmalar olacak"

Coşkunöz Holding'in yurt dışı yatırımlarında piyasayı ve ticaretin rotasını doğru analiz ettiklerini vurgulayan Coşkunöz Holding CEO'su Erdem Acay, "Coşkunöz Alabuga ile Rusya'da 2014 yılında önemli bir yatırım projesi gerçekleştirdik. Burada çelik üretiminin önemli firmalarından MMK Metalurji ile işbirliğine gittik ve MMK,Coşkonöz, Alabuga'yı kurduk. Ford, Mercedes Benz ve Kamaz markaları için üretim yapan Rusya'daki tesisimiz 2014 yılında devreye girdi. Coşkunöz MA'yı bir adoım öteye taşımak istedik. Magnetto Automotive gibi bir dünya devi ile partnerlik anlaşması yaptık. Coşkunöz alabuga ile Rusya'da yakaladığımız çizgiyi, Coşkunöz MA ile Romanya'da devam ettireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.05 10:49 - Son Güncellenme: 2018.12.05 10:53 - HABER MERKEZİ
A