Çiftlikbank kripto para üretim çiftliği kurdu iddiası

Çiftlikbank kripto para üretim çiftliği kurdu iddiası

Çiftlikbank'ın üyelerine gönderdiği iddia edilen bir videoda şirketin kripto para üretim çiftliği kurduğu görülüyor. Videoyu izleyenlerin aklına, 'hakkında açılan soruşturmalar sonrası zor duruma giren Çiftlikbank yeni gelir modelleri mi arıyor?' sorusu geliyor. Öte yandan Çiftlik Bank günlük para çekim limitini, aylık çekim olarak kısıtladı.

2018.01.16 13:11 - Son Güncellenme: 2018.01.16 13:39 - Güncel
A
Çiftlikbank kripto para üretim çiftliği kurdu iddiası
03:14 Çiftlikbank kripto para üretim çiftliği kurdu iddiası

İLGİLİ VİDEO

Çiftlikbank kripto para üretim çiftliği kurdu iddiası

Sözcü'den Turgut Erat'ın haberine göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da inceleme başlattığı Çiftlik Bank'ın 25 yaşındaki CEO'su tek başına elinde tuttuğu şirketi sessiz sedasız devretmiş ve müdürlükten ayrılmıştı. Bu sürecin ardından Çiftlikbank'a para yatıran binlerce kişinin paniğe kapılmaması için iddiaya göre Çiftlik Bank yöneticileri olay yaratacak bir video yayınladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da inceleme başlattığı Çiftlik Bank'ın 25 yaşındaki CEO'su tek başına elinde tuttuğu şirketi sessiz sedasız devretti ve müdürlükten ayrıldı.

Açılan soruşturmanın ardından Çiftlikbank yöneticilerinin iddiaya göre üyelerine gönderdiği videoda gerçek bir tavuk çiftliğinin bitcoin kazı merkezine dönüştürüldüğü görülüyor. Videoda duvarında Çiftlikbank'ın logosu olan bir binaya giriş yapılıyor. Ardından güvenlik sistemi ve personelin konaklayacağı bir odaya giriliyor. Daha sonra ise kripto para üretmek için düzinelerce bilgisayarın yan yana işlem yaptığı gözüküyor.

PARALARINIZ GÜVENDE MESAJI

Üyelerine "Paralarınız güvende. Çalışmalarımız devam ediyor" mesajının Balıkesir bölge sorumlusu tarafından gönderildiği iddia ediliyor. Videolu mesajın yanısıra paylaşımda üyelere şu mesaj iletildi.

"BİRÇOK ÜLKEDE BİTCOİN ÇİFTLİĞİ KURDUK"

"Arkadaşlar iyi geceler. Şirketimizin güzel ülkemizde 18 ayda elde ettiği kazanımları biliyorsunuz tarım ve hayvancılıkta değerlendirmektedir. Yine bildiginiz uzere bu süreç içinde yurt dışında bir çok ülkede serverlar açmıştır. Sadece ve sadece yurt dışı serverlardan ülkemize gelen dövizlerle şirket yönetim kurulumuzun kararıyla 15 aydır dünyadaki yeni trend olan ve ivmesini her gecen gun çoğaltan Bitcoin yani kripto para madeninin üretimi noktasında yatırım yapmıstır.

Bundan 15 ay önce 15 milyon dolar kaynakla yapılan bu yatırımdan şuana kadar 150 milyon dolar gelir elde edilmistir. Tarım ve Hayvancılık faaliyetlerimizden elde ettigimiz gelirlere dokunmadan Çiftlikbank üyelerinin gelirlerinin büyük çoğunluğu bu gelirden karsılanmıştır. Sirketimiz ayakları yere saglam basarak yürümeye devam etmektedir. Kullanıcıların paralarının yeni üyelerden karşılandığını iddia edenlere cevap niteliğindeki bu gelismeyi sizlerle paylasmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Biz ciftlikbank ailesi olarak ülkemize tarım ve hayvancılık sektöründe büyük işlere imza atmak için gelisen teknolojinin tüm imkanlarını seferber eden bir beyin takımımız olduğunu gururla bildirir iyi geceler dilerim."

GÜNLÜK ÇEKİM İPTAL EDİLDİ

Çiftlik Bank kullanıcılarının daha önce günlük olarak para çekme limitini, aylık 1 kez olarak değiştirildi.

Yapılan duyuruda, Çiftlik Bank kullanıcılara günlük olarak yapılan ödemelerin, şirkete yapılan denetimler nedeniyle aylık 1 kez olarak değiştirildiği belirtildi.

Para çekme sistem değişikliği başlığı altında yapılan duyuruda, "Oyunlarımıza ödemelerimizi aylık olarak yapacağımızı bildiririz. Çiftlik Bank bakanlık soruşturması bitince tekrar günlük çekime geçeceğiz. Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan yapılan duyuruya sosyal medya birçok yorum gelirken, aylık 1 kez olmak üzere çekim üst limitinin 3 bin lira olarak değiştirildiği öne sürüldü. Birçok kullanıcının sosyal medyada tepki gösterdiği bu kısıtlamaya, aylık 3 bin liradan daha fazla kazanan kullanıcıların ne yapacağı merak konusu oldu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.16 13:11 - Son Güncellenme: 2018.01.16 13:39 - Gülcan Tekin
A