Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul yakalandı!

Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul yakalandı!

Çiftlik Bank soruşturmasında hakkında Kırmızı Bülten çıkarılan Cudi Cumhur Yurdakul Maltepe'de Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

2018.04.23 19:50 - Son Güncellenme: 2018.04.23 20:14 - Güncel
A
Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul yakalandı!
00:24 Çiftlik Bank'ın Bursalı 'Tosun'u yurtdışına böyle kaçmış!

İLGİLİ VİDEO

Çiftlik Bank'ın Bursalı 'Tosun'u yurtdışına böyle kaçmış!

08:48 Çiftlik Bank soruşturmasında 3 şirkete kayyum atandı

İLGİLİ VİDEO

Çiftlik Bank soruşturmasında 3 şirkete kayyum atandı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çiftlik Bank soruşturmasında hakkında Kırmızı Bülte nçıkarılan 6 isimden biri olan, sistemin yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul'un izini Maltepe'de buldu.

Ekipler bir süre yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenledi.

Yurdakul gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete getirildi.

Çiftlik Bank sisteminin beyni olduğu belirtilen Yurdakul'un, emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi.

Cudi Cumhur Yurdakul kimdir?

Türkiye'nin son günlerde en çok konuştuğu gündem maddelerinin başında gelen Çiftlik Bank vurgununda kritik bir bilgiye ulaşıldı. Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın'ın ardından, vurgunun yapıldığı tüm sistemin yazılımcısının da kim olduğu ortaya çıktı.

Çiftlik Bank sisteminin tüm yazılım işlerinden sorumlu olan Cudi Cumhur Yurdakul, 'beyin takımı' olarak değerlendirilen listede de yer alıyor.

Türkiye günlerdir 27 yaşındaki Mehmet Aydın'ın kurduğu ve kısa sürede milyarlarca lira topladığı Çiftlik Bank hadisesini konuşuyor. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ önceki gün yaptığı açıklamada soruşturmalar kapsamında 6 kişi hakkında 'Kırmızı Bülten' çıkarıldığını açıklamıştı. O 6 kişilik listeye ulaşıldı. Listenin en başında Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın var. Onlardan sonra gelen isim ise bütün sistemin 'yazılımcısı' olarak geçen Cudi Cumhur Yurdakul... 'Beyin takımı' olarak değerlendirilen zanlılar dünyanın her yerinde aranıyor.

6 KİŞİLİK ÜST DÜZEY KADRO
Çiftlik Bank olayına dair ilk soruşturma Sakarya'da başlamıştı. Buradaki soruşturma kapsamında bugüne kadar 9 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında baş fail Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın ve Çiftlik Bank'ın genel müdürü Savaş Yıkılmaz da var. Savcılık ayrıca organizasyonunun üst düzey yöneticileri konumunda olan 6 kişi hakkında da Kırmızı Bülten talep etti. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ dün yaptığı açıklamada 6 kişi hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldığını açıklamıştı. Mehmet Aydın'ın da dahil olduğu bu 6 kişi organizasyonun 'beyin takımı' olarak değerlendiriliyor.

SİSTEMİN BEYNİ: CUDİ CUMHUR
Listenin en başında Mehmet Aydın var. En son Uruguay'da görülmüş daha sonra kayıplara karışmıştı. Ondan sonra gelen kişi ise kardeşi Fatih Aydın, onun da Mehmet Aydın ile birlikte olduğu değerlendiriliyor. Listenin üçüncü sırasında ise Cudi Cumhur Yurdakul var. Yurdakul, Mehmet Aydın'ın 'teknik' ekibinden.

Bütün yazılımları yapan ve işleten kişi. Nerede olduğu bilinmiyor. Ondan sonra gelen kişi ise Osman Naim Kaya... Belki de en kilit isimlerden biri. Zira Mehmet Aydın'ın Urugay'daki bütün bağlantılarını ve düzenini organize eden kişi. Aydın'ın paraları onun üzerinden kaçırdığı değerlendiriliyor. Şu anda Uruguay'da tutuklu. Türkiye iadesi için harekete geçti.

Henüz bu konuda bir netice yok. Umeyr Karakoç, beşinci sıradaki isim. Babası Mehmet Aydın'ın organizasyonundaki üst düzey isimlerden biri. En son sosyal medya paylaşımı Arjantin'den... Son sırada ise Düzgün Genç var. Onun da nerede olduğu meçhul. Türkiye, bu isimleri İnterpol vasıtasıyla dünyanın dört bir tarafında arıyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.04.23 19:50 - Son Güncellenme: 2018.04.23 20:14 - Ali Yaşar
A