CHP Nilüfer BB Adayı Özdemir: Bazı şeyler Nilüfer'de değişmez

CHP Nilüfer BB Adayı Özdemir: Bazı şeyler Nilüfer'de değişmez

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan ve Köşe Yazarı Hasan Boztürk'ün sunduğu 'Biz Bize' programının konuğu CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir oldu. Özdemir, "Buraya talip olan kişilerin buraya dayattıkları bir yaşam biçimi, hayat tarzı vardır. Biz diyoruz ki, bazı şeyler Nilüfer'de değişmez. Burada bir değerler bütünü var ve değerler bütününü kimse değiştiremez" dedi.

2024.03.29 17:52 - Son Güncellenme: 2024.03.29 17:57 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
CHP Nilüfer BB Adayı Özdemir: Bazı şeyler Nilüfer'de değişmez

CEREN SÜMBÜL  / BURSADA BUGÜN

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan ve Köşe Yazarı Hasan Boztürk'ün sunduğu 'Biz Bize' programının CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir oldu.

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir'in konuşmasından satır başları şöyle;

Hiç kimse kirli havada yaşamak istemez. Nilüfer'de neden böyle ona bakmak lazım. Kentte ki ve ülkedeki sanayi dağılımlarını bir plan dahilinde yapmazsanız her şey bir arada dönerse o zaman bu kentin dengesi de bozulur. Sekiz tane sanayi bölgesi, üç bin kişilik küçük sanayi sitesi, organize sanayi olamaya çalışan sanayi bölgeleri, bütün okullar, bütün büyük hastaneler, kültür ve sanat etkinleri buralardaysa şehrin dengesini bozuyorsunuz. Şehirde yatırımlar dengeli olmalı. Diğer ilçelerinde benzer dengelerden payını alıp normale döndürmeleri gerekiyor. Burası bir otel kentken marka kent olmuştur. Her şey burada olunca buradaki konut talepleri artıyor. Konut talebi fiyatı arttırıyor, kirayı arttırıyor her şeyi arttırıyor. Dolayısıyla sanayi ve diğer mekanizmalar devreye girince bu bir şekilde çevre kirliliğine, hava kirliliğine sebep oluyor. Bunu denetlemesi gereken de belediye değil maalesef. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün denetlemesi gerekiyor. Onlarda denetlemeyince hem yoğunluk hem de yanlış planlamalarla Karacabey sanayisi bile burayı etkiliyor.

"ONLARIN KAFALARI DEĞİŞMESİ GEREK"

Burası özgürlükçü, cumhuriyetçi bir kent. Burası kültür ve sanatın başkenti. Bazı şeyler Nilüfer'de değişmez. Değiştirmeyi istemez buranın vatandaşı. İnsanların birbirinin yüzüne bakacak şekilde siyaset yapmaları lazım. Bizim dostluklarımız, insan ilişkilerimiz bozulmamalı. Onun içinde siyaseti bel altına indirmemek lazım. Karalama siyaseti her şeyi yapıyor insanlar bunu da görüyoruz. Biz yapmadık bu zamana kadar. Bundan sonrada yapmayız bizim tarzımıza uygun bir şey değil. Değişme ve gelişme doğal bir şeydir biz zaten yenilikçi bir partiyiz. Buraya talip olan kişilerin buraya dayattıkları bir yaşam biçimi, hayat tarzı vardır. Biz diyoruz ki, bazı şeyler Nilüfer'de değişmez. Burada bir değerler bütünü var ve değerler bütününü kimse değiştiremez. Buranın halkı demokratik, özgürlükçü bakış açısını değiştirmez. Değişmesi gereken şeyler var, onların kafaları değişmesi gerek.  

"İHTİYAÇ OLUNAN HER YERDE BEN DE VARIM"

Örgütümün içinde kırgınlık olduğu kanaatinde değilim. Hiç olmadı da zaten. Adaylığımız açıklandığından itibaren genel bir kabul gördü. Çünkü bu partide hiç kimse benden daha fazla emek vermiş değildi. En çok emek veren, sorumluluk alan, olaylardan kaçmayan, partinin yararına işlere giren bir arkadaşım ben. Parti örgütlerde 16-17 sene görev aldım. 8 sene il başkanlığı yapmışım. Bu kolay bir şey değil. Bir önceki seçimde Mustafa Bozbey'in seçim kampanyasını yönetmişim. Ondan önce 2014 yerel seçimlerinde Mudanya Belediyesi'nin seçim kampanyasını yönetmişim. 2015'de ön seçime girmişim 14. sıra milletvekili adayı olarak 1 yıl boyunca tam zamanlı çalışmışım. Her zaman partiye emek vermişim. İhtiyaç olunan her yerde varım. Dolayısıyla partinin genelinde de şöyle bir algı oluştu, hakkıydı. Ben de örgütün ne demek olduğunu biliyorum o yüzden örgütle de beraber çalışıyorum zaten. Örgüt başkanı benim de başkanımdır. Belediye başkanı seçildikten sonra da örgüt başkanı belediye başkanının başkanıdır. Örgütün kıymetini bilerim.

"BELEDİYE BAŞKANLARI TÜM İLİN BELEDİYE BAŞKANLARIDIR"

Aday olduğum günden beri parti rozeti takmıyorum. Herkesin belediye başkanı oluyorsunuz tabii ki demokrasilerde size oy verenler olacak, vermeyenler olacak. Oy verenlerin yoğun olduğu mahalleler olacak, oy verenlerin az olduğu mahalleler olacak. Bunun üzerinden hizmet yapamayız. Belediye başkanları tüm ilin belediye başkanlarıdır. Ayrıştırmadan hizmet vermelidir. Ben de 546 bin Nilüferli vatandaşa hizmet vermek için adayım. Ekibimiz her gittiğimiz yerde talepleri not alıyor. Hatta bana da mail atıyorlar elimde bulunsun diye. Önceliklerimize ve yapabildiklerimize bakacağız.

"YENİ BİR YOL, YENİ BİR VİZYON DİYORUZ"

Bu dönemin bütün belediye başkanlarının daha öncekilerden şansız olduğunu düşünüyorum. Çünkü pandemi nedeniyle vatandaşlar sokağa çıkamadı dolayısıyla bir iletişim sorunu oluştu 2 yıl boyunca. Tam toparlanıyor derken bu defa deprem oldu. Deprem hepimizin hayatını perişan etti ve bütün belediyelerin kaynaklarını o tarafa doğru yönlendirdi. Dolayısıyla bir 5 yıl düşünürseniz neredeyse 3 yıla yakını belediye başkanının odaklanması gereken başka şeyler oldu. Ama ben yeni bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu ilk günden beri söylüyorum zaten. O yüzden yeni bir yol, yeni bir vizyon diyoruz. Genel seçim oyumuzla yerel seçim oyumuz arasında ciddi bir fark var esas sorun burada bu. Nilüfer eğer böyle bir kentse, Beşiktaş ve Bakırköy gibi bir kentsek onlar genel seçimde de yüksek oy alıyorlar. Burayı genel seçimde de yüksek oy alacak hale getirmek de bizim görevimiz bu dönem için.

"NİLÜFER'DEKİ DENGESİZLİK ANADOLU'NUN TÜMÜNDE DE VAR"

Yeni imara açılacak mutlaka yerler olacaktır. Ama mümkün olduğunca büyütmemek lazım. Yaşam kalitesini düşürmemek için nüfusu buraya yığmaktan vazgeçmeliyiz. Bunu Türkiye ölçeğinde bakın. Bütün sanayi Marmara bölgesinde olmaz. Her şeyin burada yığılması nüfusunda burada yığılmasına sebep oluyor ve Anadolu'nun boşaltılmasına neden oluyor. Nilüfer'deki dengesizlik Anadolu'nun tümünde de var. Bu aslında gerçek bir beka sorunu. Bir süre sonra orada yaşayan Türk bulamayacaksınız.  50-100 sene sonra ne olacak? Türkler, Türkiye'de kalabilecek mi? Devletin insanların doğduğu yerde kalacak planlar yapması lazım. Her şeyi buraya yığarsa burası hem kirli kent olur, yaşamsal şartı en düşük kent olur. Nitelikli sanayinin burada olması lazım. O yüzden niteliksel büyümeye evet, niceliksel büyümeye hayır diyoruz sanayide.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.29 17:52 - Son Güncellenme: 2024.03.29 17:57 - CEREN SÜMBÜL
A